Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Monday, June 9, 2008

Ajánló

Egy kis fotókultúra: bemutatom egyik kedvenc fotósomat.
F-2 nicken létezik és tudni kell róla, hogy kerekesszékben ül. Nem kérdéses, hogy ez még nagyobbá teszi őt a szememben. A profiljából ollóztam a következő, nagyon szimpatikus mondatokat:

'Photography helps me to cope with my disability and for this I am very grateful. I remain strictly an amateur photographer and have not made any financial gains from my photography to date. I'm not seeking to change this situation and enjoy doing photography for fun, instead of trying to make a living from something I appreciate greatly. '


Már emlitettem, hogy a flickren olyan tehetségek vannak, hogy leszakad az állam. F-2-t méltán nevezhetem a flickr egyik celebjének (ami, tekintve, hogy percenként 2.000 fotó megy fel, nem kis dolog).
Majdnem annyira digitális illusztrátor, mint fotós (pl. a HDR-jei nagyon szépek), de a legegyszerűbb, letisztult fotóiban megmutatkozik, hogy mestere a szakmának.
Az ötletei sem utolsók, pl. ez a kacsás kép egyszerű és mégis zseniális!


Jó böngészést :)5 comments:

 1. Hááát, nekem annyira nem jönnek be, a te fotóidban sokkal több az élet, hangulat és mondanivaló. Pár fotóját végigkattintottam, életet vagy kreativitást egyikben sem láttam. De ez persze szubjektív.

  ReplyDelete
 2. hát köszönöm :) az biztos, hogy a bácsi nem hangulatfotókra gyúr, de szerintem mesterien kezeli a technikát és hát a tárgyfotóiban nagyon nagy ötletek vannak.

  ReplyDelete
 3. Össze-vissza gondolatok következnek. :)

  Megmondom őszintén, hogy ha csak a fotókat nézem, azt mondom, hogy szuper minőségűek, látszik, hogy igényesek, de engem sem fognak meg olyan nagyon. Lazán elmennék mellettük. Viszont a Te leírásoddal együtt ráébredünk, hogy egy embernek a fotózás a boldogsága. Tetszik a hozzáállása! Elhisszük, hogy kerekes székből is lehet az életet szépnek látni, megtalálni a boldogságot valamiben. A képekhez fűzött leírással együtt nekem ez az értékes és fontos mondanivaló jön át.

  Szóval végeredményben mégis azt mondom, hogy ezeknek a fotóknak bizony helyük van a neten és van mondanivalójuk.

  Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet!

  ReplyDelete
 4. Orbitális baromságokat írogatsz. A bridge gépek nem hogy meg sem közelítik a DSLR-ek képminőségét, de talán még a kompaktoknál is gyengébbek. Általában nagy átfogású obikkal gyártják őket, ami köztudottan a legrosszabb képminőséget eredményezi. A belinkelt oldalakon minden aprócska méretben van fent, 600x800-ban bármelyik gépnek szép a képe. Egyszer nézd meg mondjuk 5000x4000 pixel körüli méretben (ha egyáltalán tud ennyit a "gépcsoda"), meg fogsz lepődni milyen sz@r.

  ReplyDelete
 5. @Hubele Balazs, biztos, hogy ehhez a bejegyzéshez akartál hozzászólni? Egyébként egyetértek :)

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!