Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Friday, June 27, 2008

Amihez nem kell a 'sopp'

A sok Photoshop pepecselés után egy olyan képet is mutatok, amely teljesen mentes a szines-szagos manipulálástól. Gyakran nem kell felturbózni a természetet, mert önállóan is hihetetlen dolgokra képes.


Winter Bride


A fotót egy nagyon hideg téli estén lőttem, nem sokkal karácsony előtt. Visszagondolva a tél 2-3 leghidegebb éjszakái közé tartozott. Már hazafelé tartva láttam, hogy gyönyörű éjszaka igérkezik: ködös és zúzmarás. A fák cukorba mártva fagyoskodtak a jéghideg, nedves ködben - pont nekemvaló időjárás! Este kilencre értem haza és erőfeszitésbe került felöltözni a fotózáshoz (két nadrág, három pulcsi, vastag kabát, sál, sapka), felpakolni az állványt és elindulni. De nem kellett messzire mennem, mert hamarosan megtaláltam a témát. A fa egy kis rét szélén állt és egy magánház előtt lévő, fehér fényű utcalámpa világitotta meg. Mögötte a réten intenziv narancs fény terült szét, a távolban álló sárga utcalámpák jóvoltából. A kontraszt annyira fotó után kiabált, hogy készakarva se kerülhettem volna el a fotózást.
A dolog nem ment zökkenőmentesen. Csak úgy tudtam a fa elé helyezkedni, hogy a gépet felfelé billentettem és befeküdtem az állvány alá, a hóba, fókuszálni. (Közben imádkoztam, hogy a szomszéd ne vegye észre, hogy a keritése tövében fetrengek egy állvány és egy gép társaságában.) Ez még nem is lett volna baj, ha lett volna egy rendes objektivem, de nem volt - a kitobit használtam, amelynek teljesen kilazult a fókusztubusa, mozgott ide-oda, tehát találomra lőttem be az élességet. Nem is lett tökéletes, a sűrű köd még többet rontott a minőségen, de a szineket és a szinek kontrasztját sikerült megörökitenem.
8 comments:

 1. Üdv! Most nézem első alkalommal a blogodat. Fantasztikusan jók a gépeidet! Gratulálok! És további sok sikert a bloghoz!

  ReplyDelete
 2. imádom ezt a képet :)

  ReplyDelete
 3. Bocsánat: nem gépeid, hanem képeid. :D

  ReplyDelete
 4. LOL, másnap a szomszéd meg nézte a nyomokat a hóban...az angyalkát elvitte a 3lábú UFO.... :D

  ReplyDelete
 5. skvugdskuvsdiov27 June, 2008 22:19

  jo olvasni amikor leirod egy kep tortenetet

  ReplyDelete
 6. Igen, erről szól a FÉNYképezés! Meglátni és megörökíteni.

  ReplyDelete
 7. gyönyörű... tetszenek a meglátásaid, ahogy egy-egy egyébként észrevétlen részletből készítesz egy maradantó képet! Ez a római képeid nézegetése közben fogalmazódott meg bennem.

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!