Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Tuesday, June 10, 2008

Felsővezeték-szakadás svéd módra

LEÁLLT AZ ELŐVÁROSI VASÚTFORGALOM
- fogad a hatalmas szalagcim a dn.se oldalon (DN, Dagens Nyheter, a legnagyobb reggeli napilap webes kiadása). Megdöbbenve olvasom, hogy mi történhetet - bomba robbant? Bejöttek a terroristák Stockholmba?

Erre kiderül, hogy egy és egynegyed óra hosszat állt néhány vonat az egyik vonalon, amiért leszakadt egy felsővezeték. Nevettem és arra gondoltam, hogy egy egyórás MÁV késés egy egysoros emlitést sem érdemelne egyik magyar sajtótermékben sem, annyira gyakori és megszokott jelenség. Dehát itt másképp mennek a dolgok, az újság kiküld egy riportert, meginerjúvolják a felháborodott utasokat, kivesézik az SJ (svéd MÁV) készültségét (!) és az egész kikerül főcimbe, az iráni válság és a rablógyilkosság elé. Ilyenkor boldogan sóhajtok és örülök, hogy végre Nyugaton vagyok.


1 comment:

  1. Na igen. Ott úgy lopnak, h az országnak is marad. Nem így, h mindenki szétlop mindent, aztán meg halljuk/látjuk h nincs pénz.

    Na ez az, amikor az állam és az önkormányzat beleteszi a maga harmadát. Nem is ott tartanak, ahol mi. Bocs a politikáért, de ebből azt látom, h ott nem megszorításokkal fojtják meg az országot, hanem mindenkinek meg kell tennie a magáét.

    ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!