Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Sunday, June 1, 2008

Flickr

Egy kis reklám következik. Tavaly augusztus óta vagyok aktiv a Flickren. Ezalatt több tizezer hozzászólás érkezett a képeimre (~400 van fent), 30.000 egyéni látogató nézte meg a galériámat és két nemzetközi kiállitáson vehettem részt annak köszönhetően, hogy a szervezők felfedeztek az oldalon. Továbbá sok fantasztikus embert ismertem meg élőben is, a Flickr-en nagy és aktiv magyar közösség tanyázik. Nincs versengés, ellenségeskedés. Nemzetközi mezőnyben vagyunk és ez valahogy önmoderálásra késztet.
Amiért talán a legjobban szeretem a Flickr-t, az a rengeteg szupertehetséges fotós. Olyan képek vannak, hogy leszakad az állam (copyright Zoli a kifejezésért).

Egy kis gyakorlati útmutató azoknak, akik kedvet kaptak. Bővebb info ezen az oldalon.

- Egy yahoo e-mailcim szükséges a regisztrációhoz.
- Kétféle account van.
1. Az ingyenes is korlátlan képfeltöltést ad, de külső nézők számára csak a legújabb 200 kép lesz látható. Havi 100MB a korlát, ez szinte kimerithetetlen. További korlátozások is vannak, de nem túl zavaróak.
2. Évi 25 dollárért abszolút korlátlanná válik a Flickr (20MB/fotó az egyetlen korlát, de ez nevetséges).
- A fotókat nyilvános csoportokba lehet tenni, ahol a flickr egész közönsége megnézheti. Vannak csoportok ff képeknek, tájképeknek, portréknak, gyerekfotóknak, piros lufis képeknek, régi lakókocsikat ábrázoló képeknek... az égvilágon mindennek megvan a közönsége és a közössége a flickren.
- emlitett csoportokban nagyon jó szakmai és általános fórumtopicocat találni, sokat lehet tanulni belőlük
- bejelölhető ismerősök
- belső flickres levelezés
- remekül kitalált képrendező részleg, drag-n-drop rendszerrel
- térképes megjelenités és kereshetőség, tagek

Szóval nagyon szeretem a flickr-t, megtaláltam benne azt a fotótárhelyként és közösségi oldalként is remekül működő helyet, ahol a képeim biztonságban vannak (nagyon bugmentes rendszer) és jól is érzem magam.

A következő postban az up-and-coming magyar fotómegosztót, az Indafotót fogom ismertetni.


8 comments:

 1. Hát jódolog az a flickr, ugye, ugye :))

  ReplyDelete
 2. Éljen a flickr! :)
  Egyszer én is szeretnék csinálni valami webkettes garázsvállalatot. Úgy látszik azzal nem lehet veszteni. :D

  ReplyDelete
 3. Én is szeretem a flickr-t, nagyon ki van találva, de pont a drag n drop reszen, és a csoportok kezelésén van még mit javítani. Ennekn ellenére nincs alternativája.

  ReplyDelete
 4. Szia!

  Már sokszor hallottam ezt a flickr-t és kipróbáltam, beregisztráltam, feltöltöttem pár fotót, de hogyan találok közösséget neki? Nincs egyetlen (közeli) ismerősöm sem a flickr-en (távoli biztos van, de arról nem tudok).

  ReplyDelete
 5. Domshow!
  A menüben van egy olyan, hogy 'Groups'. Oda beütheted mint egy keresőbe, hogy milyen csoportok érdekelnek, pl. Magyarok, vagy Horses, vagy Macro. Ekkor a flickr kidob egy listát a releváns csoportokkal. Ha a nevükre kattintasz, a csoport főoldalán beléphetsz - tagja lehetsz a csoportnak. Onnantól az idevágó képeidet felküldheted a csoportba, ahol több ezren fogják látni. Képed mellett a 'send to group'-ra kattintva választhatod ki, hogy melyik csoportokba akarod felküldeni. Ha kicsit többet leszek netközelben, bejelöllek isminek és segítek :)

  ReplyDelete
 6. Köszönöm, hogy ide is, oda is válaszoltál ;) Mindjárt kipróbálom, Téged meg megírlak a pixinfo blogra. Ha megengeded, egy képet is beteszek a vizesből... Kérlek válaszolj valahova (pl. mail)

  ReplyDelete
 7. Én is imádom a flickert nagyon sok ember talált meg pl sok kuwaiti sportfotós :) csak ne hogy ki hívjanak még oda dolgozni :)
  flickr.com/photos/toroktibor/ a képeim amugy itt vannak

  ReplyDelete
 8. Szia!

  Egy ilyen reklámblog-bejegyzés után kénytelen voltam én is regisztrálni a flickr-re. Elsőre tényleg igen szimpatikusnak tűni, köszi!

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!