Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Saturday, June 7, 2008

Június 7.

Két napos fárasztó utazás után megérkeztem. A napsütötte, virágillatú kis házba, ahol felnőttem. Fura dolog ismét a leányszobámban lenni, fura, de nagyon jóleső. Itt, ebben a Malmö melletti kis falvacskában fogom kipihenni Budapestet, a melót, a mindent. És innen fogok útra kelni Stockholmba a nyár végén. De egyelőre édes, gondtalan pihenés! Anyuék jövő héten lelépnek Amerikába és enyém lesz a ház (és a kocsi *sátáni kacaj*).
Rájöttem, hogy alig ismerem a környéket, és fotós szemmel még sosem néztem. Rengeteg jó témánakvaló van a közelben, alig várom, hogy elindulhassak felfedezőutakra.

Addig is néhány gondolat az útról.
A puttgardeni komp, Németország és Dánia között fuvarozza a jónépet. Rengetegszer utazam már rajta, de csak most tudtam igazán értékelni. Három éve nem láttam a tengert, gyönyörű arcát mutatta ma. Ragyogott a nap és viharos, friss, tengerillatú szél fújt. A kékek igazi orgiájába csöppentem fent a fedélzeten. Sajnos csak 45 perc az út, de minden pillanatát kiélveztem.

Azt már látom, hogy melegem lesz. Vicc, de melegebb van itt, mint Pesten, amikor tegnap elindultunk. Mintegy 25 fok körül van a hőmérséklet, ami kellemes ugyan, de mi faházban lakunk és az emeleten, ahol a szobám van, bent reked a meleg. Itt pihegek és fontolgatom, hogy leköltöztetem a notit a földszintre.


Egy kedves szemű sirály kisérte a hajót. Alatta az új koppenhágai szélerőműpark. Egyelőre 45 áll és forog, de a teljes park több mint 100 erőművet fog tartalmazni, ha kész lesz. És akkor még mindig csak egy tizedannyi energiát fog termelni, mint a néhány éve, a dán szénenergia-lobbi által bezáratott Barsebäck atomerőmű egyetlen reaktora :( kérdés, mennyire éri meg elcsúfitani a környezetet ilyen kevés energia kedvéért.


4 comments:

 1. Nagyon szép képek ismét :D!
  Már alig várom h 2 hónap múlva én is felfedezhessem ezt a gyönyörű országot :D!

  ReplyDelete
 2. jó is lenne visszamenni.....

  ReplyDelete
 3. Gyönyörű képek, a szélerőműves a kedvencem! Flickr-re miért nem rakod fel?

  ReplyDelete
 4. szuperek a fotoid:)

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!