Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Sunday, June 8, 2008

Könnyeim között

Ezúttal ismét egy konkrét fotó körülményeiről fogok irni. A fotó egy tócsadarabot ábrázol.


Könnyeim között / Among tears


A Könnyeim között c. képben az volt a szokatlan, hogy már a keresőbe nézve tudtam a cimét és a fotó igy, cimmel együtt alkot egy teljes egészet. Általában sokat szenvedek a cimekkel és nem is szoktak sikerülni, de itt a cim és a kép egymásra találtak. Kivételesen kerettel együtt mutatom, a gyászkeretszerűség is szerves része a fotónak. Ez is egy olyan fotó, ahol minimális utólagos beavatkozás történt.
A Margitszigeten sétálva egy nagy tócsához érkeztem, és rögtön megláttam benne a témát. Illetve hát témáról nemigen beszélhetünk ebben az esetben, hiszen semmi igazán izgalmas nincs a képen. De úgy gondoltam, hogy a csupasz, bogyós ágak, vonuló felhők és beszivárgó napsütés egyvelege, ahogy a vizben tükröződnek, összeállhat egy képpé. Természetesen ismét teleobjektivet használtam és 300mm-re tekertem a zoomot. Igy könnyebb volt kiragadni néhány markáns faágat, és ami a legfontosabb: a pocsolya szélei gyönyörűen elmosódtak. Igy olyan benyomást keltett a kép, mintha könnyes szemmel nézném a fákat és el-elhomályosodna a látásom. Amint igy kitaláltam a cimet, már csak kattintani kellett. -1EV alexpóval készitettem a fotót, hogy ne legyen túl erős a napfény és az ágak egészen sziluettesnek tűnjenek.
Ismét méltatnom kell a vizet, amiért hozzásegitett a fotóhoz. Kezdem azt gondolni, hogy a fotózáshoz még a fényképezőgépnél is elengedhetetlenebb dolog a viz :)2 comments:

 1. "Kezdem azt gondolni, hogy a fotózáshoz még a fényképezőgépnél is elengedhetetlenebb dolog a viz :)"
  Sóvárogva néztem az amerikai sivatagok szikláin megszűrt és átszűrt fénnyel készült képeket: én hol tudnék ilyen fényeket, formákat találni?
  A napokban jöttem rá, hogy a bővízű, hegyi patakok, ugyanazt a lehetőséget nyújtják.

  Most látom, a tócsák vizei is megteszik.

  ReplyDelete
 2. Nagyon szép fotó! Tetszenek az ilyen leírások is, amikor valaki elmeséli hogyan készült a kép, mire gondolt közben.

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!