Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Tuesday, June 10, 2008

Mobil mennyország

Bementem az első random boltba, hogy kérjek magamnak egy
- telefonszámot
- telefont
- előfizetést.

Szóval semmim nem volt, és úgy mentem be a boltba, mint egy marslakó, nem voltam tájékozott az akciókban, tarifákban, készülékekben. Ez egy olyan bolt, ahol az összes mobilszolgáltató teljes kinálatát árusitják, készülékestül, mindenestül.
Az egyik eladó már belépéstől mosolygott rám és megkérdezte, segithet-e. Mondom neki:
- hát igen, igazából mindenre szükségem volna.
- Jó, hát kezdjük a készülékválasztással. Van esetleg valami kivánságod, kedvenc telefon, márka, funkció?
- Hát nem is tudom, talán nincs... illetve a Nokia 6300 tetszik, azt lehet még kapni?
- Tulajdonképpen nem, már kifutott termék. (kis gondolkodás) De tudok neked intézni egyet.

Srác telefonál a szomszéd boltba, lefoglaltat nekem egy 6300-t. Majd hozzáteszi:

- De a csomagban igy rosszul jársz, mert előfizetéssel együtt most már sokkal drágább telefonokat adunk, tehát választhatsz magadnak Sony Ericsson okostelefonokat is ugyanennyiért.
- De én a Nokiát szeretném....
- Hát jó. Akkor tudod mit, bedobok neked pár cuccot, hogy kompenzáljuk az árkülönbséget.

Igy aztán kaptam 2 gigás SD kártyát, bluetooth headsetet, bluetooth USB adaptert, táskát, nyakbaakasztót... a srác gyakorlatilag a teljes kiegészitőkészletet elém halmozta, csak hogy ne járjak rosszul az olcsóbb - általam választott - telefonnal. Pedig hagyhatta volna a fenébe, hiszen én kötöttem az ebet a karóhoz, nem követelhettem volna különbözetet semmilyen formában.

Miután ezzel végeztünk, kiválasztottuk nekem a hozzám illő szolgáltatót, tarifacsomagot. (A legjobb: korlátlan mobilsurf napi max 9 koronáért - kb. 250HUF). Amig aláirtam a papirokat, a szomszéd boltból megérkezett a másik eladó. Hozta a telefonomat.

[Csak úgy: az eladógyereknek olyan gyönyörű Rado óra volt a karján, hogy majdnem elájultam, amikor megláttam. Pedig nem vagyok egy órarajongó.]


7 comments:

 1. na igen... a kiszolgálás :) óra: nem ismerem a Rado-t... de én 1 Tissot-ra izgultam rá másfél éve de annyira hogy meg kellett vennem :) 1havi fizumba került de imádom :)) ja és nem manager vagyok hogy ilyen dolgokat megengedjek magamnak.. akkor volt pénzem és belevágtam.. :)

  ReplyDelete
 2. csak ül és néz maga elé...*sóhaj*

  space: így kell ezt csinálni...minél tovább rágódik az ember, meg mérlegel, meg töpreng, annál kevésbé lesz meg az áhított cucc :)

  ReplyDelete
 3. jaja :) a végén még lebeszélem magam.. bár van olyan is :))

  ReplyDelete
 4. Hogy mondod svédül , hogy a nokia 6300 tetszik?:D

  ReplyDelete
 5. Jag tycker om det Nokia 6300........
  Vagy valami ilyesmi, én legalábbis a kis alapszintű svéd nyelvtudásommal így mondanám, de Rékucnak biztos lesz vmi frappánsabb megoldása is :D:D:D

  ReplyDelete
 6. Igen, a Nokia 6230i után az egyik lehetséges jelöltem a Nokia 6300, másik a 6233, de nem sürgős:)

  Ami érdekes, h egyre kevesebbet adnak a tewlefonokért használtan, és ma már elérhető áron vannak a tavaly még méregdrága készülékek.
  Ott kicsit más, itt sztem a N 6300 még nem kifutó.

  (Ha pedig már kifutó széria, így tudtam meg, h a góliátakku már elavult, csak külön kérésre rendelt belőle a műszakis, és egy bizonyos átalakítóból 0,5 éve nem adott el, én kértem ennyi idő után)

  A kiszolgálás... hát igen. Ilyen kéne itthon is. Jó, van egy-egy pozitív példa, pl kis bankfiók, ahol a biztonsági őr élő sorszámautomataként is működik (nem pedig kidobóemberként mint vmi szórakozóhelyen), de ez az általad írt kiszolgálás ALAP kéne legyen. Mert ott tartunk ,h jobban bízom a saját akármekkora tudásomban, és csak azt kérdezem meg, ami tényleg kínai számomra.

  ReplyDelete
 7. És az említett példa nem egyedi! Hugom Dániában volt 1 évet főiskolán, és egy akkor igen új magyar Vistás laptoppal, internet ugye kell a sulihoz, meg a kapcsolattartáshoz is. Volt egy wireless modem a lakásban, de se jelszó, se semmi. Elment a szolgáltató egyik boltjába, ahol fél óra alatt meghosszabbították az előfizetést, beállították a MAGYAR Vistát, és mosolyogva elköszöntek. Nem volt sorban állás, egyik ablaktól a másikhoz küldözgetés... egy max 150e fős kisvárosban. Ezt próbálja meg itthon valaki... :(

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!