Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Friday, September 5, 2008

Szégyen, gyalázat

 ... hogy milyen ritkán frissitem ezt a blogot. De mostantól remélhetőleg gyakrabban fogok irni ide is. Az a helyzet, hogy nagyon rossz passzban voltam az utóbbi egy hónapban: utáltam a melót, honvágyam volt, nem volt lakásom, magányos voltam.

Nos, most már van lakásom. :)

A melóba is kezdek beleszokni, bár még mindig utálom és teljesen hülye vagyok hozzá, de kezdem belátni, hogy nem várnak tőlem csodákat. Van idő beletanulni, megszokni. Megszeretni soha nem fogom. De az első havi teljes fizetés látványa a folyószámlámon eléggé erős pozitiv érzéseket váltott ki. Pl. megvásároltam a repjegyet Amerikába, és kb. meg se kottyant az egyenlegnek... belegondoltam, hogy a magyar fizetésemből mennyire nehezen izzadtam ki egy repjegyet. Meg ilyenek.

Szóval a rohamosan javuló anyagi helyzet, a kevésbé pánikszerű munkábajárás és nem utolsósorban a stabil lakhatás valamennyire kibillentett a világvége hangulatból. De még mindig betegesen hiányzik Pest és a barátok. Valamit tenni kell! :)
(sas.se) :)))


4 comments:

 1. Igen, igen, tessék többet írni :)

  Hova Amerikába?:) Ha szabad tudni... :)

  ReplyDelete
 2. Washingtonba... sajnos messze Utah-tól :/

  ReplyDelete
 3. Jó lenne egy bejegyzés, amiben leírod ki vagy mi vagy mit csinálsz stb. mert nem látok sehol előzményeket. Azt tudom, hogy Pesten voltál 6 évet és elvégeztél egy egyetemet, aztán most visszamentél pénzt gyűjteni, hogy a Belvárosban lakást vehess. Mit tanultál pontosan és mit dolgozol most kint? Ha nem vagyok indiszkrét mennyit keresel? Mennyi a megélhetés? Hogy megy a lakásra spórolás?

  Bocsi, de kiváncsi vagyok... :)

  ReplyDelete
 4. @sgabe: szia sgabe! Köszi, hogy benéztél és írtál.
  Pesten egy szakfordító-tolmácsképzőt végeztem el. Szerettem volna ebben a szakmában elhelyezkedni, de nem találtam állást, a vállalkozó-szabadúszó életmódot pedig nem éreztem magaménak. Ezért pár év nyelvtanítás után elmentem svéd helpdeskesnek egy pesti multihoz. Az ő stockholmi irodájukban dolgozom most konzulensként.
  A kereset és megélhetés megfelelő arányban vannak egymással, ugyan nem élek nagylábon, de jut is, marad is.

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!