Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Tuesday, October 28, 2008

Café Blende - Új fotós találkozóhely

Tegnap este Timbivel meglátogattunk egy újonnan nyilt helyet, amelynek a fotózás a témája. Már látatlanban is jó ötletnek találtam egy ilyen tematikus kávézót, hiszen rengeteg a fotós, az amatőrfotós, akik igénylik a közösséget, a közös rendezvényeket, találkozásokat és nekik ideális oázis lenne egy ilyen hely.
A Blende Café nemrég alakult át a megboldogult Brando helyén a Király utcában. Már látni, hogy milyen tervek vannak a kialakitásban: a falakon régi fotómasinák lógnak, a szivószálakat antik objektivtokokban találjuk és igy tovább.
Az Index fórumon már hire ment a helynek, ezért a szinte már nyitás előtt legendássá vált 'itatós kenyeret' kértük, ezt tudom ajánlani mindenkinek, aki betér egy falatra és egy pohár italra. Nem birtuk ki repetázás nélkül :)
Nagyon kellemes meglepetés volt a hely: jó hangulat, civilizált klientúra, tündéri tulajdonospár - akik maguk is sürögnek-forognak a vendégek körül. Budapesten, ahol már mindenkinek volt rémálomszerű vendéglátóipari élménye, érdemes ragaszkodni egy jó helyhez, ha talál egyet az ember, úgyhogy fotósoknak és nemfotósoknak egyaránt tiszta lelkiismerettel ajánlom, remélem, hire megy és sikeres lesz ez a kedves hely.
Helyszin: Király utca 100. Nyitvatartás: Hétfő-Csütörtök 10-22, Péntek: 10-24, Szombat 16-24.

 17 comments:

 1. "Timbi" is nagyon jol erezte magat :) Es nagyon orult, hogy egy celebbel egyutt terhetett be oda :)

  A helyet es az itatos kenyeret en is mindenkinek ajanlom es ha csak a fele valosul meg azoknak a terveknek amiket felvazoltak elottunk mar akkor is messze a hazai szinvonal fole emelkedik a hely... Szoval hajra Blende Club Cafe!

  Ui.: Rekucfoto blogtali mikor lesz ott? :)

  ReplyDelete
 2. Eszerint tényleg téged láttalak, nem csak a szemem káprázott. :DDD

  ReplyDelete
 3. Kedves Rékuc!
  Én minden este vagy a Király utcában (a Zeneakadémiánál), vagy a Margit híd pesti hídfőjénél szoktam álldogálni. De szigorúan csak este/éjjel. Ha meglátsz egy zöld Opel Vectra-t sárga rendszámmal, benne egy jó fej fiatal srácot objektívvel a szeme helyén, kopogtass be nyugodtan. Vendégem vagy egy (vagy több) fuvarra.:)) Szerintem már vagy százszor elmentünk egymás mellett!

  ReplyDelete
 4. valld be, hogy taxinak álcázva traffipaxolsz :D
  és meg foglak keresni, olyan 3 hét múlva legközelebb :)

  ReplyDelete
 5. Tudod, hogy van ez. Az egyszerű fuvarokból már nem lehet megélni. Hamarosan szeretnék vásárolni új obikat, és jót tesz a költségvetésemnek, ha a lefotózott autósok visszajönnek alkudozni.:))
  A Flickr-en majd elküldöm a számomat is...

  ReplyDelete
 6. Mindig meg tudsz örvendeztetni a postjaiddal.
  Van még egy úticélom Pesten (és jó helyen van: ugysem tudom holnap megnézni a bodies-t, de legalább közel van hozzá). Már a második, amit Tőled "nyultam le" ma.
  Ja, és a Kerepesi temetőben is volt egy délutánom! Gyönyörű hely, csak messze van :)

  ReplyDelete
 7. Look in the mirror, young lady!

  ReplyDelete
 8. A hely valóban nagyon hangulatos!
  a vendéglátás példaértékű, az itatós kenyér kitűnő (és egyáltalán nem elrugaszkodottak ez árak, sőt.)

  Köszönet Rékucnak az ötletért, és Ernőnek Pesti látogatásom méltó befejezéséért (azaz a kedvességéért)!

  ReplyDelete
 9. Navarot:
  Köszönöm a dicséretet, mindenki mást is hasonlóan várunk, nagy tisztelettel és finom itatós kenyérrel :)
  A jövő héttől remélhetőleg a külső portál is átalakul Blende Club Cafe-vá.

  Üdv

  ReplyDelete
 10. Ernő:
  Elértem ám a vonatot, igaz, a metróból 59 kor jöttem fel, és úgy ugrottam, mert már indultunk is.

  Ezt úgy hívják pontosság? :)

  ReplyDelete
 11. +:
  Örülök, hogy kívülről is megújultok, elsőre én is csak azért vettem észre, hogy hol vagytok, mert itt olvastam, hogy melyik kávézó helyén nyílt a Blende Café (gondolom Rékuc se véletlenül említette meg :) ).

  ReplyDelete
 12. Ma én is jártam ott egyik barátommal. Tényleg nagyon finom az itatós kenyér :) És nagyon jó a hangulat. Fenti emeleten voltunk, és nagyon jó dolog a kanapé :) Mondjuk csak egyedül mi voltunk ott, ezért még kellemesebb volt. És azok a fotók a falon :) Voltak köztük nagyon szépek kár, hogy olyan kevés volt. ( Haverom mondta is, hogy már az a célja, hogy olyan képet fotózzon, ami kikerülhet oda a falra :) )
  (Ó és decemberben végre megveszem a tükörreflexes gépem :) Ezt csak azért mondom el mert még szeptemberben kérdezted megvan-e már :) )

  ReplyDelete
 13. ma én is voltam itt és emlékezetesen meglepő vendégszeretetet tapasztaltam. Ezek után maximálisan elégedett vagyok a hellyel.

  ReplyDelete
 14. Szia!

  Becsszó, ha arra járok, akkor benézek és bentmaradok!

  Eddig mindíg mindenre tudtam inni! Sőt!
  DE MI AZ AZ ITATÓSKENYÉR???

  ReplyDelete
 15. Főfüge: azt csak megkóstolni lehet, leirni nem... izleni fog, garantáltan :)
  lancaster: igen, a vendégszeretet nagyon jó szóhasználat. Sokkal jobban illik a hely hangulatához, szellemiségéhez, mint a 'kiszolgálás' vagy hasonló.
  Kiváncsi vagyok, a blendét befestették-e már a plafonon! Hétvégén utánajárok :)

  ReplyDelete
 16. a_nick_mar_letezik14 November, 2008 12:26

  Szia Réka! :)

  Köszönöm a postot! :) Egyszer szervezz(ünk) ide is egy flickrmít-et! :) Mostantól kezdve nem menekülsz! :):) Jövök kommentelni! :)
  (toth_janika) :)

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!