Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Saturday, October 25, 2008

Celeb vagyok

Péntek, 19 óra, Margitsziget déli csücske
Zoli barátom: - Kéne látnod magad. Fülig ér a szád.
Én: - Hát csodálod?

Tíz perccel korábban, ugyanott
Zolival fotóztuk a Dunapartot. Odajön egy srác, nyakában Canon-pántos gép, kezében állvány.
- Bocs, nem te vagy a Rékuc?
- De igen...
- Jó a blogod!

És el.
Remélem, a meglepetéstől elhaló hangon utánadobott 'Köszi...!'-t még hallotta...


(Disclaimer: A címet kéretik az öniróniát kellőképpen figyelembevéve olvasni.)27 comments:

 1. Én úgy mondanám: Jók a blogjaid ;)

  ReplyDelete
 2. Végre egy arra érdemes celeb! Téged a Margitszigetről kell kimenteni? :)

  ReplyDelete
 3. Egy igazi celeb aki talán rá is szolgált :)

  ReplyDelete
 4. Lehet, hogy nem értem igazán a celebség lényegét. Valahol olvastam, hogy a celeb az olyan médiaszereplő, aki semmi komoly produktumot nem tud felmutatni, és mégis ismert személyiség(Győzike). Szerintem te úgy vagy ismert, hogy van mögötte tartalom.

  ReplyDelete
 5. nem hazudott :) jó a blogod

  ReplyDelete
 6. Tény. Én is szeretem a blogjaidat!

  Bár furának érzem, hogy nem maradt ott legalább még pár mondatot váltani, én így érezném "teljesnek" a találkozást. Bár mindig benne van, hogy a másik is ezt szeretné-e, de nem hinném ha ez zavarna Téged (ha tévedek, akkor bocsi...)

  De celebnek inkább ne nevezd magad. Amit az egyik ker. adó művel azzal a dzsungelesdivel (bár hála égnek egy percet sem láttam még belőle, de már előtte nap a fél képernyőt elfoglaló állandó reklám megutáltatta velem.

  Jó hetet és szép fény(kép)eket!

  ReplyDelete
 7. Celeb??? :)
  Nem biztos, hogy a celeb kifejezésre én büszke lennék:)

  ReplyDelete
 8. én mondjuk nem csodálkozom. én is felismernélek bárhol. azért úgy könnyebb lenne, ha látom a kezedben a 450d-t. :)

  ReplyDelete
 9. Mondok durvábbat.
  Kb. 3-4 napja tolom a fikablogot, oszt megláttam oldalt látam a galerit. Mondom magamban, csak nem az a csaj, aki a temetős-angyalkás pixeket nyomja/ta a fotozz-on? Rákattintok, és lőn világosság.
  Szóval én meg a képeid alapján ismertelek fel, seggnyaló-e vagyok? Szerintem ez a nem semmi.

  Korrekt a blog, fikára nem merek kommentelni, mert összevesznénk.

  Kicsit OFF: őőő, nem tudom mennyit vagy online/mennyire olvasod a régi postokat -> a temetőfotózással kapcsiban lenne pár FAQ, láttam, van olyan postod is, ha okés, akkor majd oda.

  ReplyDelete
 10. Jah, még a posthoz.
  Szerintem:

  Celeb -> sokat szerepel a /bulvár/médiákban
  Híresség -> letett valami értékeset az asztalra

  Akkor most Rékuc melyik is?

  ReplyDelete
 11. hát nemtom, a "híresség" szóban sincs benne az érték, és az érték fogalma sem objektív (és akkor most 1 perc néma csend a nagyon rossz szóvicc emlékére). nem kell ezt ennyit boncolgatni, amíg azért szólítják meg, hogy pozitív visszajelzést adjanak akármihez, addig ez így jól is van :)

  ReplyDelete
 12. Celeb? Inkább digitális ribi! A Shadowrun világából lehet rádismerni, ott létezik ez az életforma. Valld is be, agyon vagy drótozva, tiszta delej a szervezeted. Egy komputert építettek beléd és az irányítja a mechanikus kezed fotózás közben. Vagy magát a gépet is talán? El tudlak képzelni, mint Neo-t, aki a tarkóján lévő neuroncsatiból tölti le a retusált képeket egy konzolra, ami a netre van kötve. A sok málészájú meg csodálattal és áhitattal lesi minden mozdulatod, bálványozva posztjaid minden betűjét. De nem látják az ájtatos arcot, ami a gép mögött lesi áldozatát.
  -Az exponálás mint egy vad orgazmus tör ki belőled, megfosztva, kiégetve ezzel a modellt és az idő enyészetének átadva őt -mint ócska rongyot félredobva. A pillanat már a tiéd örökre. Nincs szükséged az alanyra többé. A fotóidból áradó életerő sejteti csupán, hogy egykoron virágzó szüzességének bimbaját te tapostad le.
  -Mégis nálam a hatalom, egy új generáció zöldszemű szörnyénél, aki csak az alakalomra vár, hogy megtörjön dicsőséged és magad is az enyészet végtelen köreit ródd-
  ...csak nem tudom kifejezni magam, mennyire tetszenek a képeid...

  ReplyDelete
 13. aranyosak vagytok :)
  mjollner: látom kommentelsz a fikára, ennek örülök :) várom a temetős kérdéseket! De honnan ismerted azokat a fotókat?

  Davebowman: ezt kinyomtatom és bekeretezem, komolyan :o)

  ReplyDelete
 14. Mondtam, hogy a Mátrix rabja vagy :) Oksa, én is kiteszem a blogomra, hátha valakit megihlet.

  ReplyDelete
 15. A neve a névtelenség, a címe maga a rejtély. De aki megtalálja, az az elíziumba érzi magát. Megfertőzi a fotógráfia és nem enged kínos szorításából.

  amúgy : rawasz.blog.hu

  ReplyDelete
 16. Rékuc lehet nem voltál itthon az elmúlt hónapokban,de ez a kifejezés mégjobban pejoratív lett mint volt pl fél éve,nem csak a műsor miatt,hanem talán amiatt is hogy "ők" saját maguk is használják "ezt" a szót mindenre,és ez így már mindenki szájából rosszul hangzik

  ReplyDelete
 17. A kommentelők többségének tisztelettel figyelmébe ajánlanám a post utolsó mondatának elolvasását (zárójelben, dőlt betűkkel), valamint az önirónia szó értelmezését :) hátha akkor a lényeggel is lehet majd foglalkozni. Csak egy javaslat!

  ReplyDelete
 18. Haladár Aladár (törölt)27 October, 2008 21:31

  A photoshopperek világában Deke McClelland "celebnek" számít, és most már annyira belejött, hogy összeállított egy szórakoztató ötperces rap-videoklipet a 101 legfontosabb photoshop tudnivalóról:

  www.deke.com/content/101-photoshop-tips-5-minutes

  Érdekes lenne Rékucot látni egy hasonló produkcióban... :)

  ReplyDelete
 19. Rékuc a fotózás Győzikéjévé avanzsált :D

  Amúgy én is éreztem már hasonlót. Mármint a te celebséged. Mikor felraktam -már meg nem mondom melyik- fotófeltöltő oldalra a rólad készült portrémat (napszemis efegypontkettes) akkor volt a kommentek között olyan ahol azt éreztem, hogy kimondottan csodáltak azért, hogy lefotózhattalak.

  De az igazat megvallva igazuk is van. Szerencsés embernek mondhatom magam azért, hogy nem csak a csodálatos képeid de a nem mindennapi személyed is ismerhetem (még ha néha egy kiskanál vízben meg is tudnánk folytani egymást :D) ;)

  ReplyDelete
 20. Aladár: Rékucot rapben nem is tudnám elképzelni! De néhány pillanatában esetleg valami jó kis hörgős metalt "énekelve" :D Csak egy varázsszó elég is lenne hozzá... Skit... :D

  ReplyDelete
 21. báró Csekonics29 October, 2008 12:41

  Jópofa.
  Hogy egy 'klasszikust' idézzek:
  "Kölcsonadjam a napszemüvegemet?"

  ReplyDelete
 22. Egy celebről mindent tudni akarnak az emberek. Csatlakozom hozzájuk:
  Milyen zenét hallgatsz? (.timber HSZ-e nyomán)
  Jófajta metált?

  ReplyDelete
 23. most épp Beethoven hetedik szimfóniájára headbangelek :) és irom az új postot (5 perc és fent van) a caféban voltál?

  ReplyDelete
 24. Beethoven fajin, mp3ba zsír.

  ReplyDelete
 25. jobbat mondok: youtube!
  de mentségemre szóljék, hogy karajan bácsi vezényel.

  ReplyDelete
 26. Igen, voltam, és szerintem leszek is nemsokára (amikor gépet veszek pár héten belül, úgyis mennem kell Pestre is.) Ahogy írtad, amikor sikerül befejezni az átalakítást, akkor méltán lehet a Café Blende a fotós társadalom Pilvax-ja (illetve most is, hiszen belső számít igazán)

  Te mikor látogatsz legközelebb szép hazánkba?
  (Gondolom most Svédországban vagy, bár ma még svédország-blogra nem jutottam el)
  Ja, meg szabad kérdeznem, hogy milyen szakon végeztél a BME-n? (ugye jól emlékszem, hogy ott végeztél?)

  Szerintem a komoly zene és a metál általam preferált fajtája nem áll olyan messze egymástól, mint ahogyan ezt sokan gondolják. Érdemes meghallgatni pár Rhapsody és Ensiferum számot (régebbi albumokról inkább).

  Viszont a Körmendi Galériába nem jutottam el, mert megismerkedtem kát angol (illetve eredetileg amerikai) fiatallal, egy tanárnővel és egy tanárral a West Endben :)

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!