Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Thursday, October 9, 2008

Új masina

Tegnap óta egy Canon EOS 450D tulajdonosa vagyok.
Mint korábban mondtam, a 350D tökéletesen megfelel és szolgál - azonban erőteljesen öregedőfélben van. 100.000 exponáláson túlvagyok rajta, ez főként a HDR iránti rajongásomnak köszönhető. Tehát a zárszerkezet, amelyet sokkal kevesebb kattra terveztek, bármikor felmondhatja a szolgálatot - zárat cserélni pedig túlságosan drága a mai DSLR árakhoz képest.
Tehát kihasználva az alkalmat, hogy Amerikában töltök pár napot és az olcsó dollár miatt szuper áron juthatok egy új vázhoz,  - ismét családi hozzájárulással - vásároltam egy 450D-t. Egyelőre nagyon tetszik, főként a hatalmas LCD kijelző, amely pont kétszer akkora, mint a régi gépen. Jó a kettővel több fókuszpont és a másfélszer annyi megapixel - a képek nagyon szép részletesek, tisztán látható a különbség. Bagatellnek tűnik, de akinek naponta órákat lóg a nyakában a gép, annak nem mindegy, hogy végre egy normális nyakszijat is adtak a géphez, puhább anyagból, amely nem horzsolja a bőrt.
Gondolkodtam a 40D-n is, de nagyon nagy, otrombán állt a kezemben, és mint korábban is kifejtettem, szerintem egy 40D-vel nem készitenék jobb képeket, mint akár a 350D-vel. Ezen a szinten már a saját szemeimen múlik a dolog nagy része.


7 comments:

 1. Szia Rékuc! Gratulálok az új gépedhez és a remek blogodhoz. Rendszeres olvasód leszek.

  ReplyDelete
 2. Szia! Minden jót az új gépedhez...remélem irsz még róla...hogy vált be...stb és a képeidet is nagyon várom...egy hasonló géppel szemezek én is...de addig még sokat kell tanulnom!
  Üdv: Judit

  ReplyDelete
 3. Én is túladtam a sajátomon....
  De...
  Tágyóban figyel az utód :_)

  ReplyDelete
 4. Szia!
  En is a 40D es 450D kozott ingadozom. Oszinten szolva hiaba olvastam egy rakas tesztet, talan annyit tudnek a 40D melle allitani h a keresoje prizmas es az allitlag jobb studiofotozashoz.
  A 40D-nel eleg sok gepre volt panasz, hogy tonkrement a zarszerkezet, hiaba teszteltek 100e expora.
  Te talaltal valami jelentosebb kulonbseget a megapixeleken es az aron kivul? A szivem a 40D fele huzna, de meg kellene technikai parameterekkel gyoznom magam :)

  Egyebkent sok szep expot kivanok az uj gepeddel!

  ReplyDelete
 5. Nem kötekedésből írom (pláne, mert rendszeresen olvasom a blogod), de némileg ellentmondasz magadnak. :P
  Dícséred a 450D-t, hogy láthatóan jobb a 350D-nél, ám azt is mondod, azért nem 40D-t vettél, mert nem készítenél jobb képeket a 350D-nél. Netán a 450D jobb, mint a 40D? Szerintem valamit elírtál, a sok szám bezavart... :)

  ReplyDelete
 6. Nem jobb, de sok szempontból kényelmesebb, könnyebb vele dolgozni. Jobb képeket ez sem készit.

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!