Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Tuesday, December 2, 2008

A dolgok menete

Az utóbbi időben több dolog is történt, viszonylag egyszerre.
A T-centralen csomópontnál (úgy kell elképzelni, mint egy Deák+Nyugati+Keleti+Blaha x2) sikerült elsőre a helyes kijáratot választanom, és még gondolkoznom sem kellett rajta, valahogy csak úgy ott mentem föl, ahova ki akartam lyukadni.

És az utcán rámköszönt egy ismerős.

Ezek a dolgok nagyon aprók, mégis nagy súllyal bírnak abban, hogy kezdem magam otthonosabban érezni ebben a nagy, rideg, lelketlen városban.
A csúnyaságot viszont még mindig nem tudom elfogadni, sem feldolgozni. Tovább folytatom fotóprojektemet a csúnya városról. A beton szerkezeteket, a belváros uraló felüljárók dzsungelét, a lepukkant átjárók sci-fi hangulatát akarom megörökíteni, minden szépelgés és esztétikum nélkül.

S T H L M


7 comments:

 1. :D:D:D, na jah, amikor én voltam ott egy hétig, minden nap be kellett mennünk a központba és a T-centralen tényleg nem egy egyszerű történet...
  Barátaim Stockholmba érkeztek, hogy aztán áthajózzanak Finnországba, és mázlimra akkor jöttek, amikor én Stockholmban voltam!Telefonálok, hogy hol vannak? Hát a T-centralen-nál...Nagy nehezen sikerült részleteket kicsikarnom és nagyjából beazonosítani a helyet, és 1 óra Livingstone-t megszégyenítő kukatómunka eredményeként sikerült megtalálnom őket :D!
  Én viszont ezeket a csúnyaságokat nem vettem észre, bár más szemmel néz az ember, ha először van ott, meg ha ott él :D!
  Örülök az új posztnak :D:D:D:D

  ReplyDelete
 2. a svédek nem szeretnek fölöslegesen cicomázni, ha müködik - már jó. Viszont az anyagok, abelerakott munka csakis a legjobb minöségü lehet.

  Rékuc, legközelebb nézz jobban körül, s vedd észre, hogy a stockholmi metro a világ legnagyobb kiállítóhelye: többszáz müvészeti alkotást helyeztek el a lenti falakon: óriásmozaikok, fotomontázsok, relifek, szobrok, mobilok teszik élménnyé az utazást.

  No, persze, ha csípöböl utálod a várost, vagy képtelen vagy a szépségeit fölfedezni - akkor nem csodálkozom a véleménmyeden.

  Tudod: Your life is your attitude.

  ReplyDelete
 3. A svéd városok tényleg nem szépek, és meglepően koszosak. Takaritanak pedig feszt, de nem érik utol a szemetelőket. Tavasszal amikor már nem várható több hó, felpórszívózzák pár nap alatt az egész várost,hogy a télen só helyett szétszórt apró kavicsszerű anyagot eltüntessék.Szóval van takariás.
  Ennek ellenére, hogy reggelente mi van a belvárosban az tragedia.Igaz ez csak egy kisváros.

  ReplyDelete
 4. Neméééér, nem nézek ide pár napig és 2 új poszt :) Ritkábban kéne jönnöm? :)

  Sajnálom hogy ilyen csúnyának látod a helyet ahol vagy, élsz...és tényleg olyan szemetes, koszos? Személy szerint engem a betontenger nem zavarna annyira egy belvárosban ha tiszta...mondjuk ez a kép tényleg nem nagyon bizalomgerjesztő...mégis azt mondom próbálj az apró szépségekre koncentrálni, keresni, mert csak úgy lehet :)

  Szép hetet :)

  ReplyDelete
 5. Nekem az tetszett nagyon, hogy minden egyes metrókocsinak saját nevet adtak. :)

  Mindenhol vannak lepukkant dolgok, kár ez alapján megitélni egy várost. Stockholm közlekedése egyébként is tipikus: nem kifejezetten modern, de (szinte) minden (majdnem) tökéletesen müködik.

  Egy idôben minden vágyam volt, hogy Stockholmba költözzek, viszont idôközben megszerettem Koppenhágát, most nem hagynám itt semmi pénzért.

  ReplyDelete
 6. ha rengeteg idöd van es mar megvannak a helyeid, akkor fotozd öket ugy, hogy valami ember is legyen rajtuk... kontrasztosabb vagy eppenhogy tompitja a kepeket? pl. a fenti kep sarkaban ha egy uzletember fejet latok, sokkal embertelenebbnek latom a helyet. vagy ha egy homokozo, piroskabatos kislanyt, de arra sok idöt kell szanni, mig elkeszited...

  ReplyDelete
 7. Rékuc és 3 és fél évet bírtam ki Stockholmban, úgy, hogy az utolsó kettőt Lidingöben nyomtam le, úgy hogy a T-centralt havonta egyszer láttam. Azóta vidékre költöztem. Mit szólnál Vaxholmhoz (autóval 35 km, vitorlással 5), és hogy vitorlással járj be Ropstenbe? :D

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!