Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Sunday, January 11, 2009

Fotózás és utómunka

[Update] Sajnos a játék jellegéből adódóan a poszthoz tartozó képek már nem elérhetők.

Nagyon örülök, hogy ilyen sok pozitiv visszajelzést kaptam a HDR játékra. Ezúttal két kihivást is kihirdetek: azoknak, akik inkább fotóznának, és azoknak, akik még kérnek utómunkás játékot. Persze ha mindkettőn részt vesztek, annál jobb :)
A fotózás témája: jeges Duna. Jellemző szerencsémmel sikerült pont lemaradnom a Duna jegesedéséről. Mivel még jópár napig várható a farkasorditó hideg, ragyogó alkalom nyilik a különleges látvány megörökitésére. A kérés egy rész kiváncsiság, egy rész önzőség: szeretném látni a jeges Dunát és nagyon kiváncsi vagyok, ki hogyan ábrázolja ezt a szép természeti jelenséget. Szóval irány a vizpart! Reggel, este, éjszaka, kék éggel vagy hosszú záridővel, HDR vagy ellenfény, bármi jöhet! (Ezen a linken a 2006 elején, kiskompakttal készült jegesdunás képeimet láthatjátok.)

Az utómunka kihiváshoz most egy viszonylag kis képet teszek fel. Az ok igen egyszerű: a nagyot nem találom. Valahol megvan DVD-re mentve, de nem itt a jelenlegi lakásomon. Viszont nagyon szeretném látni, ti mit hoztok ki ebből a fotóból, és azt hiszem, itt a kis méret sem fog nagy gondot jelenteni, a fotó jellegéből adódóan nem a tűéles részletek a legfontosabbak :) egy tipp: ha mindig új rétegen végzitek a változtatásokat, jobban megtartható a képminőség. A feldolgozandó fotó itt található. Az én feldolgozásomat már láthattátok a blog fejlécében. Itt is teljesen szabad kezet adok, a lényeg, hogy ne legyen olyan, mint az enyém :)

Szabályok: mivel a legutóbb sok munkámba került párositani a nickeket a képekkel, ezúttal megkérlek, hogy az elkészült képeket a következőképpen küldjétek be.
- e-mailcim: rekafoto kukac gmail pont com
- e-mail tárgya: jeges duna/szobor. Aki mindkét témában küld képet, az használja mindkettőt.
- képfájl neve: jegesduna_nicketek vagy szobor_nicketek. A nicketek szót helyettesitsétek be azzal a nickkel vagy névvel, amelyet a fotó alatt akartok majd látni.
- határidő: január 25.

Nagyjából ennyi :) sok sikert és sok képet!

[Update] Ha az utómunkáról is irtok a szobros kép kapcsán, az még jobb! És a Dunától távolabb lakók se keseredjenek el, legközelebb univerzálisabb témát találok ki :)


8 comments:

 1. ezaaaz!
  jááátéééék:D

  ReplyDelete
 2. Már be is küldtem az utómunkát.. Kíváncsi vagyok ki mit hoz ki belőle. Várom az eredményt! De mit fogok most csinálni 25.-ig? :D

  ReplyDelete
 3. Egyértelmű mit fogsz csinálni: Zajlójeges Dunafotókat "tömegivel". (Mármint ha Dunaközelben élsz, nem mint én :) )

  ReplyDelete
 4. @Navarot: Hmmm.. "Csupán" 120 km-re a Dunától.. :D

  ReplyDelete
 5. Hm, véletlenül Dunaközelben élek én is, de belegondolva milyen rohadt hideg szél fog ott fújni, inkább maradok itthon. :D

  ReplyDelete
 6. báró Csekonics12 January, 2009 10:04

  e1

  Engem inkább az riaszt egy kicsit hogy nincs túl hideg az elektronikának ilyenkor?
  (Én már ünnepekkor sem mertem kimenni - pedig a D60 nem is annyira sokszázezres technika. Padig egy faja kis állványt is kaptam Karira, de egyszerűen nem mertem kint kipróbálni :-( )

  Ilyen tapasztalatokat megoszthatnátok velem esetleg, ha nem túl off, hogy mennyire kell a hidegtől félteni a cuccokat.

  ReplyDelete
 7. báró Csekonics12 January, 2009 11:55

  köszi! akkor majd összeszedem a bátorságomat és megnézem mit sikerül alkotni.

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!