Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Friday, January 16, 2009

Idegenvezetős sztorik I.

Néhány évadon át idegenvezetőként dolgoztam a Scandorama buszos utazási irodánál. Egyhetes buszos utak voltak, jellemzően Budapestre, Siófokra, Hévízre, de néha beugrott más úticél is. A budapesti út: 2 nap buszozás, 3 nap Pesten (ezalatt 6 program) és 2 nap buszozás vissza Svédországba. Útközben Drezdában szálltunk meg.
Nagyon jól szervezett utak voltak ezek, Drezdában a Holiday Inn-el volt szerződésünk, Pesten az egyik Ibis szállóval, a legapróbb pihenőhelyek is évek óta bejáratott helyek voltak, tehát megbízható, előrelátható utazások voltak. Kényelmes buszok és mindig jókedvű, aranyos utazóközönség, általában svédek és norvégok vegyesen, jellemzően 70 és 70 között, aránylag művelt és nyitott emberek, nagyon érdekelte őket minden újdonság.
A hévízi út hasonló volt, Hévizen az egyik négycsillagos wellness szállóban laktunk, itt sokkal kevsebb program volt (3 nap alatt 4db ha jól emlékszem) szóval bőven jutott idő a pancsizásra.
A balatoni út kicsit másmilyen volt, ez 9 napos út volt és útközben nem szálltunk meg, hanem 28 óra alatt utaztunk le Melmöből Siófokra. Elég húzós volt, de utána hat nap önfeledt üdülés, majd ismét 28 óra hazaút a busszal. Az utazóközönség itt fiatalabb volt, több volt a gyerekes család és a hangulat is valamivel lazább volt.

Imádtam csinálni ezt a melót, azóta is ez az a munka, amit a legjobban szerettem végezni. A folyamatosan felmerülő problémák megoldása, az utasok elégedettsége, meg persze az utazás, olyan hihetetlenül jó érzés volt, hogy a mai napig vigyorogva gondolok rá.
No meg ma már benőtt fejemlágyával bizonyára még jobban csinálnám. Dehát azok az idők elmúltak, az emlékek viszont megmaradtak szép számmal, úgyhogy csapjunk bele!No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!