Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Friday, February 13, 2009

Rossz hír, jó hír

Kezdjük a rosszal: elromlott az 50/1.4 objektívem! Pontosabban a 'szíve' a Micro USM motor. A tünetegyüttes: közelpontra fókuszálás után a közelponton 'ragad' a fókuszmotor és nem tud elmozdulni onnan, csak tehetetlenül erõlködik. Kézzel kell beletekernem, hogy egy távolabbi pontra tudjon fókuszálni.
Dehát az AF attól AF, hogy nem kézzel kell masszírozgatni. Nem volt más hátra, bevittem a szervizbe. Állítólag péntekre megpróbálják megjavítani. A technikus szerint ez gyakori hiba, egy kis acéllemez kopása szokta okozni. Hozzátette, hogy ebben az objektívben kevés és gyenge minõségû anyag van, ezért relatív gyakori a hasonló meghibásodás.
Amint megérkezik a javított üveg, beszámolok a javítás áráról és az eredményrõl.

A jó hír, hogy néhány héttel ezelõtt vettem fotós hátizsákot és a vállaim azóta is könnyes szemmel (nesze nektek képzavar) rebegnek hálát. Este lefotózom pár szögbõl és tartalommal és elétek tárom a tesztelés eredményét :)


5 comments:

 1. Nálam a Sigma 70-300 csinál ilyet. Van, hogy az AF beragad egy pontra és csak erőlködik, ilyenkor MF-fel lehet észhez téríteni. Mivel használtan vettem és kb 2 éves gyanítom nem feature-ről van szó :(

  Érdekel majd a tapasztalatod a javításról.

  ReplyDelete
 2. Pozítív a sorrend, előbb a rossz, aztán a jó:) örülj a hátizsáknak adig, amugy én is hasonló cipőben járok, oldaltáskáém van, de kezdem éreznia hártányait.

  ReplyDelete
 3. Szia,

  Van erről valami hír?
  Csak kíváncsi lennék mi az ára manapság egy objektív-javításnak...

  ReplyDelete
 4. Engem is érdekelne, mi lett vele,mert nagyon hajtok egy ilyenre....ha van tapasztalatod, azt szívesen venném...

  (még nem tudom, hogy 50/1.4 vagy 85/1.8)

  ReplyDelete
 5. Szia! Engem is érdekelne a fejlemény! Nekem egy 50/1.8 van, nem lepődnék meg ha hasonló hibát produkálna 1x...

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!