Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Tuesday, October 20, 2009

Flickr kereső

Előző bejegyzésemben fölöslegesnek minősítettem a Tag Galaxy-t. Hogy miért? Mert a Flickr maga is rendelkezik egy remek saját keresővel, amely, ha nem is annyira grafikusan szórakoztató, mint a Tag Galaxy, nagyon funkcionális.
A következőképpen szoktam használni: beállítom a keresést az 'Everyone's Uploads' opcióra, majd beírok egy keresőszót, pl. Budapest. Itt több lehetőségem nyílik: választhatom a Relevant, Recent vagy Interesting találatokat. Álatlában az Interesting-et választom, bízván a Flickr keresőmotor kifinomult algoritmusaiban (ritkán okoz csalódást). A talált képek méretét is beállíthatom, én a Mediumot szoktam választani, úgy a legáttekinthetőbb a találati oldal.
Ezután már nincs is más teendő, csak végigböngészni a Flickr által legérdekesebbnek ítélt képeket az adott témában.
Gyakran használom új fotótémák, úticélok felfedezésére: egy kiszemelt helyszín nevét beírom a keresőbe és megnézem az ott készült legérdekesebb fotókat. Ez nagyon inspiráló tud lenni, hiszen a legegyszerűbb helyeken is elképesztő fotókat bírnak készíteni az emberek.

Próbáljátok ki ti is!


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!