Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Tuesday, December 15, 2009

Ajándék

Fagyos szél süvít a pályaudvar bejárata előtt, ostromolja a nehéz kaput. Néhány utas dideregve topog, cigarettázik az eresz alatt. A középső nagy forgóajtót épp szerelik, pár melós kijött elszívni egy cigit.
Egy öreg hajléktalan kutakodik a kukában a forgóajtó mellett. Kezében ócska, hosszú szipka, abba szeretné beleilleszteni a kiguberált csikkeket, hogy az utolsó slukkig elszívhassa. Az egyik melós odalép hozzá és két vadonatúj szál cigarettát húz elő a Marlboros dobozból. Szó nélkül, biztató mosollyal nyomja a hitetlenkedő öreg kezébe, majd visszalép az épületbe és újra letelepszik a szerszámosládája mellé.
 


13 comments:

 1. Mentolosmájkrém21 December, 2009 15:55

  Micve...
  God jul!:o)

  ReplyDelete
 2. Mentolosmájkrém21 December, 2009 15:55

  Micve...
  Kellemes karacsonyt Rékuc!:o)

  ReplyDelete
 3. Mennyire relatív az öröm...

  ReplyDelete
 4. Boldog Karácsonyt mindenkinek.
  Az egész ünnepek alatt dolgozom, gondoljatok rám két Glögg meg Pepparkaka között.
  De legalább fehér karácsony lesz. 4. éve leszek kint, és az első fehér karácsonyunk. Pedig északabbra csak nem vagyok hajlandó költözni. Bár egy évet bevállalnék Abisko környékén...

  Üdv

  Szorítsatok a Saab-nak, hogy legalább egy svédországban készült termék megmaradjon. Hihetetlen, hogy 10 éves cuccokat kell a Traderán (a svéd Vatera) böngésznem, ha Made In Sweden feliratot akarok látni.

  ReplyDelete
 5. elég nevetséges, hogy a kukásnak arra van gondja, hogy meglegyen a napi cigaretta adagja. ettől függetlenül értem a mondanivalót.

  ReplyDelete
 6. @Éduka: hát aki hajléktalan, vagy aközeli állapotban él, annak aligha lesz kitartása, helyzete, lelki és testi ereje leszokni egy olyan függőségről, amely a nála sokkal jobb módban és egyensúlyban élő embereket is akár életük végéig fogva tartja.

  ReplyDelete
 7. Szia Réka!
  Nemrég akadtam a blogodra, legnagyobb sajnálatomra hamar végig olvastam:) Rég nem írtál! Azt hiszem, többen is várjuk újabb bejegyzésed:)
  Üdv,
  Judit

  ReplyDelete
 8. Kedves Réka!
  A tegnapi T-comos, svéd internet szolgáltatás témához írt hozzászólásaid alapján jutottam ide. Magam sajnos csak 31 éve jártam Svédországban, egyetemistaként, motorral. Malmöben megismerkedtem egy magyar - már ott született lánnyal -, aki Magyarországon is meglátogatott párszor, majdnem a feleségem lett, aztán a levélellopós komcsi szisztémának sikerült meghalasztani a kapcsolatunkat. Emlékszem, mennyire nehéz volt úgy "meghitten" telefonálni, hogy tudtuk, valahol forognak a magnószalagok. Ezt olyan demonstratív tolakodással művelték, hogy a kapcsolás létrehozása előtt be kellett mondani a beszélgetők nevét, címét, majd beleszóltak, hogy "kezdhetik".
  Szóval tetszik a blogod, meg a hozzászólásaid.

  ReplyDelete
 9. Üdv szerkesztők.
  Ma találtam meg a Svédország blogot.

  Van nálam egy blogbejegyzés,
  ludas-matyi.com/2009/12/02/a-piratebay-zaszlajara/

  ha lenne kedvetek lefordítani svédre (gondolván, hogy tudtok svédül :) )
  akkor talán svédek is olvasnák ezt az írást :)

  Janek

  ReplyDelete
 10. @Ludas Matyi Online: 2.5 forint/leütés + ÁFA :)

  ReplyDelete
 11. Ez melyik városban volt?Én még itt a svédeknél nem láttam hajléktalant... :-o Persze attól még lehet...

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!