Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Friday, March 12, 2010

Holokauszt és népirtás

A svéd parlament tegnap megszavazta, hogy elismerik az 1915-ös török népirtást (illetve hát a törökök örmény népirtását). Az elismerés lényege 'mindössze' annyi, hogy a parlement megállapította: ott és akkor népirtás történt. Hatalmas port kavart az ügy, Törökország hazarendelte a nagykövetet, jéghideggé romlott a bilaterális kapcsolat a két ország között. Természetesen a médiában is megy a vita.
Érdekes mód az általam mélyen megvetett, nyíltan marxista-leninista baloldal nyomta az 'elismerjük' vonalat, míg a mérsékelt jobboldal, kedvenc politikusommal, Carl Bildt-el az élén, többnyire ellene ágált.
Én meg csak arra gondolok a hír kapcsán, hogy de jó is lenne, ha ugyanígy hivatalosan elismernék a kommunizmus vérengzését, az erdélyi és egyéb magyar kisebbségekkel történt gyalázatokat és még sok minden mást is... szóval pártszíntől függetlenül most a kommereknek adok igazat.

Technikai érdekesség, hogy a baloldali blokk mellett szavazott négy képviselő a jobboldali kolaícióból, ezért egy szavazat többséggel sikerült legyőzni a parlamenti többségben lévő, kormányzó jobboldalt.

A holokauszt margójára pedig: Törökoszágban a mai napig törvénybe ütközik az örmény holokauszt említése is!

 4 comments:

 1. Mentolosmájkrém15 March, 2010 09:46

  A sved parlamentnek talan azzal kellene foglalkoznia, hogy a fel orszag segge kilog a gatyabol, baromi magas a munkanelkuliseg es nem 90-100 eve törtent, valoban elitelendö, de ma mar sajnos nem fontos dolgokkal. Igaza volt a kulugyminiszternek, hogy okosabbak is lehettek volna a t. kepviselök, mint "megharapni" egy, az EU-ba tarto ekkora orszagot, föleg ugy, hogy annyi török el itt , mint a szemet.
  A nepirtasokat is a helyukön kell(ene) kezelni, van belöluk sajnos annyi, mint a szemet, mondom ezt ugy, hogy mindket nagyapam taborban volt anno. Az egyiket a nemetek vittek el, a masikat meg utana, mert nemet volt.

  ReplyDelete
 2. Belpolitikai kavarás zajlott azt hiszem, a balosok úgy gondolták, hogy majd jól leszavazzák őket, és akkor majd besöprik a szegény védtelenek istápolói címet és a vele járó jófiús szavazatokat.

  Amivel nem számoltak, az az átszavazás, így most baloldal aztán egy nagycsomó szavazatot bukik majd fél év múlva a választásokon, mert a svédek most azt fogják látni, hogy nem fontos dolgokon ugrálnak, miközben a munkanélküliség meg a többi az eget veri. Mint az előttem írva vagyon.

  Sajnos az állásfoglalással a magyar kisebbségek helyzete semmivel sem lesz jobb. Ganaj, kisstílű, erkölcs nélküli egy világ lett ez. Itt azokat az elveket, amikért milliók haltak meg 65 éve fillérekért elkótyavetyélték a következő jómódú generációk. (Most ide képzeljetek valami frappáns latin mondást pl. Sic transit...)

  ReplyDelete
 3. @Clear-water: nahat! neked igazad lehet...

  ReplyDelete
 4. Érdekes könyvet adtak ki vagy három-négy hónapja, most olvasgatom. A svéd koncentrációs táborokról szól. Mert hogy volt ilyen - igaz a dokumentumok szerint elgázosítás meg ilyen szörnyűségek nem voltak, azonban a "megbízhatatlan külföldi elemeket" oda gyűjtötték össze a második világháború alatt. Mindig annak megfelelően, hogy ki volt épp nyerésben. Ennyit a svéd neutralitásról - sokat mesélhetne az a közel tízezer ember, aki akár évekig volt kénytelen a táborokban lakni.

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!