Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Tuesday, March 2, 2010

Itt a tavasz!

Az időjárás ugyan ezt még nem vette tudomásul, de én ragaszkodom a naptár szerinti időszámításhoz és ma a bokáig érő hó ellenére felvettem a vadonatúj, magassarkú bokacsizmámat. Tegnap vásároltam a drágát (szó szerint is az volt,  de éljen az 50%-os árleszállítás) és mint minden cipőmet, azonnal elvittem a cipészhez, hogy egy jó erős, recés talpat-sarkat símítson rá. A cipész csak fogta a fejét, hogy erre a felfelé gömbölyödő orr-részre nem lehet szépen rádolgozni az új talpat, ezért ma reggel egy olyan, teljesen sima talpú* cipőben indultam útnak, amelyben leginkább házból ki - autóba be - autóból ki - házba be köröket lehetne róni, közben némi irodai, plázás, meg éttermes tipegéssel. Az utcán sarkköri körülmények uralkodnak, az amúgy 5 perces utat a metróig kereken 18 perc alatt abszolváltam, néha centis léptekben botorkálva és kerülgetve a vékony hóréteg alatt sunyin megbújó jégfoltokat. Mire beértem az irodába, a vádlim is bedurrant az erőlködéstől. Egyébként megjegyzem, a svédek egész télen ilyen csinos cipőkben jártak, ezeknek a bennszülötteknek van valami titkos technikájuk arra, hogy ne essenek seggre-hanyatt-orra minden második lépésnél. Én még a hótaposó cipőkben is botladozom-csúszkálok, sőt csúnya esésem is volt már a télen, míg a svéd nők a magassarkú cipőikben úgy ugrándoznak a jégen, mint a bakkecske. Feltétlenül el kell sajátítanom a módszerüket, de egyelőre még nem sikerül kilesnem, hogyan csinálják.
De mindez már nem érdekel! Süt a nap, a hegyoldalban őzikék sütkéreznek és hallgatják a cinegeszót. Igenis tavasz van, és elegem van abból, hogy a szép kis ruháimhoz kötelezően hótaposó cipőket, túrabakancsokat kell hordanom. Az ECCO-kat besuvasztottam a gardrób legmélyebb sarkába és mától a legdögösebb cipőimben fogok dacolni az elemekkel. A télikabát azért még marad, a csinos topánkában vastag dupla zokni rejtőzik, de ezek már csak részletkérdések :)

* na jó, nem hazudok, nem teljesen sima talpú: apró kis virágminta van a talpacskán :D

 


5 comments:

 1. A virágminta a hibás!

  Amúgy a tűsarok biztos úgy működik, mint a hegymászó cipőben a tüskék :))

  ReplyDelete
 2. ezt hallottam már mástól is, akik mindig óta magassarkúban járnak, nem esnek el a jégen. Nemrég mesélte egy ilyen ismerősöm, hogy lecserélte lapos talpúra a csizmáját, és 1 nap alatt kétszer vágódott el :D

  No és strandpapucsban nem mászkál senki? Mert itt meg az a divat. Zuhogó hóesésben, minuszokban. Brrrr.

  ReplyDelete
 3. Annyi a trükk, hogy határozottan haladsz, úgy, mintha száraz lenne az út. Nekem legalábbis ez jön be. Lépcsőkön azért a korláthoz közel megyek. :)

  ReplyDelete
 4. @Marr: én próbáltam már így.. tök határozottan csúsztam el :D

  ReplyDelete
 5. A svédek ott "rontják el", hogy a magassarkú fölé húzzák azokat a csíkos lábmelegítőket vagy miket, amitől mindenki úgy néz ki, mint a wicked witch az Óz-ból :).

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!