Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Monday, March 15, 2010

Jéghelyzet

Mostanában verőfényes napsütés jellemezte az időjárást. A hőmérsékletet az atyaúristen napsütése sem bírja kirobbantani a 0 fok alól, és ráadásul metsző hideg szél fúj, de vacogás közben legalább szép kék égben gyönyörködhetünk. Tegnap sétáltam egyet a didergős, de szép időben. A képen jól látszik, hogy az utcákat még mindenhol jég borítja, ez a napközben kásássá olvadó, majd naplemente után göröngyösre fagyó talaj szinte járhatatlan és nem is tudom elmondani, mennyire vágyom már egy tiszta járdára, ösvényre, sétányra, ahol nem kell botorkálni, hanem végre sétálhatok egy jót. Erre azonban még várni kell, kb. egy hónapot, akkor lepik el a várost a kis szippantós autók, amelyek összeporszívózzák a véglegesen elolvadt jég után megmaradt irdatlan mennyiségű sódert, amellyel még mindig szorgalmasan szórják a járdákat (mindhiába).


2 comments:

 1. Köszi a képeket, tetszenek. (Meg a szöveg is.) Üdv.: Nini

  ReplyDelete
 2. Nem rég kezdtem a nettet tanulgatni. 60 elmúltam.
  Talán ez a harmadik belépésem egy blog fórumához...

  Ez is egy erős nosztalgia eredménye (mely pl hozzád is elvezetett).
  Kb 15 éve a svéd szakszervezet egy itt tartott tanfolyam végén kivitt (minden költséget állva)minket ismerkedni a helyszíni tanulmányra. Örök élmény marad és úton-útfélen regélek az emberi hozzáállásról, gondolkodásról, mentalitásról, egyszerűségről, tisztaságról a megfoghatatlanul távolságtartó figyelmességről (még lakásra is meghívtak minket és kenyeret is sütöttek nekünk) ...

  Nem sorolom, mert ez nem a reklám helye, de visszavágyom nagyon egy kis csavargásra...
  Nem tudom lesz-e még rá lehetőségem, de örülök, hogy szövegeddel, képeiddel valamit visszaadsz!

  Köszönöm.
  És egyre jobban vágyom még egyszer látni (ha így folytatod meglátogatlak).
  Szeretettel üdvözöllek és mesélj-mesélj a hétköznapokról, hátha másra is hat és valamit megéreznek Európából...

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!