Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Saturday, June 19, 2010

Királyi esküvő

Ma van az esküvője Victoria trónörökösnőnek. Egy egyszerű származású pasast vett férjül Victoria: Daniel korábban személyi edző és edzőterem-tulajdonos volt. Mára természetesen 'nyugdíjba vonult', tehát minden ilyen tevékenységével felhagyott. A házassággal együtt ő is valamelyik tartomány hercege lesz.
A svéd média az elmúlt félévben egyébről sem szólt, mint a királyi esküvőről. Minden reggeli és esti beszélgetőműsorban a menüsorról, ruháról és szertartásról spekulálnak, és egy boltba se lehet már bemenni anélkül, hogy az ember ne találja magát szemben valamilyen rút 'esküvői kollekcióval', amely mindent tartalmaz a tálcáktól elkezdve a DVD-boxokon át a csokoládépralinékig. Hálistennek a mai nappal mindez véget ér. Remélhetőleg. Két svéd tévécsatorna, egy közszolgálati és egy kereskedelmi, egész napos esküvői közvetítéssel boldogítja nézőit. Maga a szertartás fél négykor kezdődik, a bankett valamikor este fél nyolc körül, de a tévében már reggel 8 óta osztják a semmit. Persze nézem és majd beszámolok Victoria ruhájáról :)
 


4 comments:

 1. Rékuc, szerintem túl sokat nézed a tv-t. Mióta bejelentették egy évvel ezelőtt azóta absz semmi erről szóló hír / ajándéktárgy / promó / beszélgetés / bármi nem ütötte meg a tekintetem. A standard Midsommar-, és grillfelszerelés megy. Valószínű Stockholmban ez nagyobb felhajtás volt, itt ha csak a kirakatokat és a helyi újságokat olvasod akkor észre sem lehetett venni. Négykor kb jött egy mail stockolmi ismerőstől, hogy nézzünk már rá az svt.se-re, akkor mondták ki az igen-t. (Az is érdekes, hogy az svt streaming oldala bírta a terhelést.) A gyerekek aranyosak voltak ahogy cincálták a virágokat unalmukban :). No, felmegyek kávézóba, figyelem hogy majd valaki felhozza-e a témát, vagy talán majd ebédnél...

  ReplyDelete
 2. Sziasztok.

  Rékuc, ne is mondd, a párom állandóan átkapcsolta a TV-t erre az esküvői unalomtengerre, a másikon meg a Dán Paraguai meccs ment.

  Miért kell az esküvőt a futball VB-vel egyidőbe szervezni ???? :)

  ReplyDelete
 3. Bocs, Dán kameruni meccs volt. HÉtfő reggel van.

  ReplyDelete
 4. @anarch: naponta kb 10 percet nézem a svéd tévét...
  a közvetítés viszont álomszép volt, a legvadabb várakozásaimat is felülmúlta.

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!