Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Thursday, July 8, 2010

Az emberség diadala

Tegnap érkeztem vissza Stockholmba a nyaralás után. Torokgyulladás, láz, szédülés, hányinger. Délután értem haza és még tettem-vettem, majd estefelé elmentem a 6-700 méterre lévő boltba, hogy kicsit feltöltsem az üres éléskamrát.
Szép lassan el is sétáltam, még jól is esett a levegő. Vettem pár apróságot, majd hazafelé indultam. A bolt előtt 100 méterrel kénytelen voltam leülni egy lépcsőre, annyira gyengén éreztem magam - egyszerűen ne tudtam továbbmenni. Éreztem, hogy lüktet bennem a láz.
Olyan öt-hat perce ülhettem ott, amikor a közeli szálloda teraszáról elindult felém egy pincérnő. Kicsit ijesztően festett: magas, szikár, ráncosra szoláriumozott bőr, rengeteg smink. Bizonyára azt hitte, részeg vagyok.
Fölém hajolt és megkérdezte, jól vagyok-e.
- Igen köszönöm, csak egy kicsit elfáradtam, azt hiszem lázas vagyok.
- Jaj szegénykém, gyere ülj le egy rendes székre, hozok egy kis vizet. Biztosan kiszáradtál ebben a nagy melegben.
És felsegített és eltámogatott a terasz melletti padokig, majd szaladt és egy nagy pohárban friss, jégkockáktól hemzsegő vizet hozott. Ott állt mellettem, míg elkezdtem inni, majd szólt, hogy ha még szükségem van valamire, szóljak nyugodtan.

Nem is tudom, hogy a friss víz vagy a gesztus segített többet, de miután kiürítettem a poharat, már volt erőm felállni és hazasétálni.
 4 comments:

 1. Ajjaj, Rékuc jól benne vagy.

  Amikor már fáradt vagy a láztól az nem játék!!! Ágyba, és óránként 3 dl langyos limonádét, igazi citrommal, kicsit cukrosan, és egy csipet só. Olvass, vagy nézz TV-t.
  Jobbulást kívánok.

  ReplyDelete
 2. Én is jobbulást kívánok.
  És köszönöm a sztorit, jó volt így reggel olvasni :)

  ReplyDelete
 3. :(
  azért ezt nem értem, megpihensz a cekkerekkel, akkor miért gondolnák hogy részeg vagy? gondolom teljesen ki voltál sápadva...
  remélem jobban vagy már azóta. ;)
  egyszer nagyon lebetegedtem, egyedül nagyon nehéz volt elbánnom a 39 fokos lázzal. kb 5 napba telt.
  rengeteg C-vitamint(kb 1 levelet naponta) és fájdalomcsillapítót toltam. mézes fokhagyma erősen ajánlott. mézes feketeretek is jó ha gond van a torkoddal.
  gyógyulj meg! :)

  ReplyDelete
 4. Jobbulást!
  Nekem a hagymatea segít torokfájásra.
  "Hagymatea recept egész hagymával: Végy 1 fej hagymát, és egészben tedd fel főni fél liter vízben. Főzd legalább fél óráig (az elfőtt vizet közben pótolni kell!), majd ha már iható hőmérsékletűre hűlt, ízesítsd 2 evőkanál minőségi mézzel."
  antalvali.com/kohogescsillapito-es-kopteto-gyogynovenyeink.html
  Hársfa és kamilla teákat is iszogathatsz.

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!