Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Wednesday, December 8, 2010

Szóval menő vagyok...

Múlt hétvégén volt itt a nagy fotókiállítás és vásár. Háromnapos rendezvény, az összes nagy és kicsi gép- és tartozékgyártó, könyvkiadó, iskola és egyéb, a fotózás iránt érdeklődők pénzére ácsingózó cég kint van és nagyon jó buli szokott lenni. Idén is kint voltam néhány ismerőssel. Az egész napos mászkálás fénypontjait vitathatatlanul a két sztárfotós, a svéd madárfotós Brutus Östling és az évtizedek óta a NG-nek dolgozó Frans Lanting előadásai jelentették. Östling lélegzetelállító albatrosz- és pelikánfotókat mutatott és nagyon közvetlenül mesélt a fotózás körülményeiről - többek között azt is elárulta, hogy JPEG-ben fotóz és egyáltalán nem bánja, ha zajos lesz a kép, inkább felcsűri az ISO-t. Nem csak telés, de halszemes fotókat is mutatott és csak csodálni lehet a képességét, ahogy a madarak bizalmába férkőzik.
Lanting többnyire anekdotázgatott, nagyon természetesen szőtte bele a képvetítést az előadásba, az egy óra nagyon hamar eltelt. Távolról, kompakt géppel, a sötétben lőttem róla két képet és kitettem a Facebook-ra, ahol aznap Lantingot, illetve az általa üzemeltetett kiadót is bejelöltem. Miután visszaigazolt, megtalálta a róla készült fotómat és - kitette profilképnek.
Érhet kocafotóst ennél nagyobb megtiszteltetés? Mintha egy fényes kitüntetést tűztek volna ki a mellemre. Itt is megmutatom, ni.

omgggg12 comments:

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!