Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Wednesday, January 5, 2011

2010 - összefoglaló és best of

2010-et nem tartom annyira jó évnek fotózás szempontjából, mint 2009-et. Ennek persze több oka is van. 2009-ben megjártam a gyönyörű Norvégiát, valamint kocsival bebarangoltam Dél-Svédországot. 2010 sok változást hozott, egy hosszadalmas munkahely-váltás beárnyékolta a nyár és az ősz nagy részét. De ez az év is tartalmazott fénypontokat: a tavasszal a gotlandi kirándulás, nyáron Malmö/Helsingborg, no és a hagyományos tavaszi budapeszi út, amit remélem, idén is megismételhetek. Pont a budapesti fotókkal kikerültem az Index címlapjára is, ami soha nem látott nézettséget hozott az indafotós galériámnak. És valljuk be, ez jólesett! Ősszel immár másodszor ért az a megtiszteltetés, hogy kedves fotós ismerősöm, Marius Vasiliu meghívása által a bukovinai Toamna la Voronet nemzetközi kiállításon vehettem részt néhány fotómmal.

Az év legjobbjának ezúttal egy fekete-fehér képet ítéltem. Érdekes, hogy viszonylag ritkán csinálok ff-t, de egy all time top 10-be biztosan bekerülne néhány monokróm kép annak ellenére, hogy imádom az erős színeket. Itt viszont a téma különlegessége és az örök szerelmem, a hosszú záridő kombinációja szinte nem is engedett színes változatot.

Szerintetek jó kép nyert? Ráadásnak egy kis gyűjtés 2010, számomra legkedvesebb képei közül.

4750022961_c98c5223b5

>


8 comments:

 1. Én szeretem a FF képeidet, all-time kedvencem is az (Felhők Rosenborg felett; sokáig háttérképem is volt, hátborzongatóan szép), de idén két színeset választottam, amik között nem tudok dönteni: az első a "Winter Wonderland" fantázianevű darab, ami szinte milliméter pontosan áll meg a giccsesség még innenső határán és egyszerűen szépek a színei (a havas dolgok mindig is mentek neked); a másik a "szélcsend", egészen egyértelműen a közvetített hangulat miatt.
  Természetesen nem fényképész, vagy műértő szemmel nézem a képeid, hanem mint egyszerű "rajongó", tehát nekem igazán nem mondd sokat egy olyan technikai bravúr, ami fotós barátaidat azonnali bravózásra késztetné.
  Azért ha választanom kell, a második egy kissé jobban tetszik, a szürke, kissé kopottas betoncsíkba rozsdás szalagokkal kapaszkodó már-már sterilen tiszta lépcső baromi érdekes kontrasztot ad, a magányosság meglepően egyértelmű metaforáját, a háttérben a fénnyel, mint Isten figyelő szemével, ami lát mindent, de semmibe nem avatkozik bele.
  Azért nem volt ez rossz éved. Pusz: E.

  ReplyDelete
 2. Mivel ff rajongó vagyok, nekem jó választás a legjobbad :-)
  De alapvetően majdnem az összes képed tetszik, úgyhogy nehéz lenne a választás az összesből :-)

  ReplyDelete
 3. Nehéz választás lehetett egyet kiemelni, mind nagyon jó kis képek.
  (Nekem talán a lépcsős még jobban tetszik, de csak mert én is inkább színes-párti vagyok.)

  ReplyDelete
 4. Szerintem jó választás, mert időtlen. Lehetne 60 évvel ezelőtt, de 20 év múlva is. :-)

  ReplyDelete
 5. Kedves Réka!

  Hogy hogy nincs HDR-es képed? Ha már a gödörben vagy...:D
  A kép egyszerű, mégis ötletes, szerintem remek választás...
  Itt ragadom meg az alkalmat és dícsérem meg az egész oldalt, klassz itt minden, jó ide járni...
  Ezennel kaptál egy új olvasót!
  Szép fényeket erre az évre is!

  Üdvözlettel:

  gaasterix

  ReplyDelete
 6. Hát ismét le a kalappal! Szerintem jó kép nyert, szeretem az ff képeket, de igazán nehéz lenne választani, mert a best of-ból is van pár ami WOW. :)

  ReplyDelete
 7. En nem kimondottan vagyok ff rajongo, es a minimalok sem vonzanak annyira, de ketsegtelen, hogy ez a nagy "pinponguto" nagyon jol sikerul.
  Nekem a fav az utolso a valogatasban (remelem nem random). Kek ora, hosszu expo, havas taj, kisvaros jelleg, ez mind nagy kedvencem, szoval nalam az a nyero.
  Az index cimlaphoz gratulalok, tudom milyen jo erzes az, mert nekem a flickrblog 2010-es valogatasaba kerult be egy kepem. Szinten sosem latott nezetseget hozott, es tenyleg baromi jo erzes :)

  Ahogy mondani szoktak, jo fenyeket 2011-re, varom/varjuk az ujabb fotokat.
  Udv.

  ReplyDelete
 8. Szia!

  Szerintem a best of bármelyik képe megállná helyét legjobbként, mind fantasztikus fotó.
  Nagyon tetszik az ízlés világod, stílusod remélem idén is sok szebbnél szebb képpel örvendezel meg
  bennünket!

  Minden jót!

  Üdv.: Marshall

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!