Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Monday, January 3, 2011

Reptéren jártam

Nemrégiben fantasztikus élményben volt részem. Egy repülőgépszerelő ismerősöm felajánlotta, hogy bevisz a legnagyobb stockholmi reptér 'tiltott' részeire, a szervizhangárokba, ahol a gépeket pihentetik és javítják. A minap tehát felkerekedtünk és fotós társammal éltünk a meghívással. Életre szóló esemény volt. Amúgyis érdekelnek a repülők, és igazán elsőosztályú idegenvezetést kaptunk, vezetőnk minden kérdésre válaszolt és magától is mesélt egy csomó mindent. A legszédítőbb talán a függőleges vezérsíkhoz való felmászás volt - ki gondolta volna, hogy ilyen magas egy repülő? Izgalmas volt látni a teljesen kibelezett gépeket, ülések és panelek nélkül, mindenhol szigetelés és huzalok rengetege... A fotózással csínján kellett bánni, ezért egy kölcsön G11-el nyomultam (finom kis holmi, kéne), amely nem zavart túlságosan. Persze vakuzni mindenhol tilos volt, és amúgy sem szeretem a vakus képeket, ezért igyekeztem a magas ISO és a még elviselhető záridő határmesgyéjén mozogni. A G11-ben van stabilizátor és nagyon sokat segít, a szokásos 1/60 körüli bemozdulásos határt 1/25 köré simán kitolja és ez bizony nagy segítség a fényszegény környezetekben.


Szintén nagy élmény volt a régi DC-3 utasszállító, 'akit' a veteránok, nyugalmazott technikusok javítgatnak egy félreeső hangárban.Következzenek a képek!


3 comments:

 1. Már FB-n is írtam, hogy irígylem a szerencsédet (persze szigurúan a legjobb értelemben) - most már azt is látom, hogy nagyszerűen sikerült élned az alkalommal, szépek a (g)képek.

  ReplyDelete
 2. Nagyon klassz sorozat, izgi helyen jártál :-)

  ReplyDelete
 3. Ügyesen sikerült válaszolni Lelkes Emese kérdésére, azaz "Metállllt, bírod?" :D
  Igen, úgy látom, bírod :)

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!