Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Sunday, January 30, 2011

Séta a hóban

Az újév hektikusan kezdődött, ugyanis elköltöztem. A mostani lakásom nagyon szép helyen, a Mälaren tó partján fekszik, a közelben természetvédelmi terület, kis erdő is van. Nyáron kompjárat visz át a közeli szigetre, ígéretesnek tűnik a fotózás, amikor végre kitavaszodik, de addig még három hónapot kell várni...
A hó az utóbbi napokban nagyon megroskadt, nulla fok körül van a hőmérséklet és egyre gyakrabban bújik elő a Nap, de ez becsapós, mert még két igen kemény téli hónap (igen, itt a március is az) következik, a jég pedig csak április közepén olvad el a vizekről.  A minap viszont már nagyon nem bírtam fotózás nélkül, úgyhogy megsétáltattam a gépet, gondolván, hogy a semminél rosszabb eredménnyel nem jöhetek haza.
A vízparton sétálva szép hosszú árnyékokkal találkoztam és egy remek kis felfordított csónakra is leltem :) olyan jó volt körbejárni, botorkálni a síkos köveken, próbálgatni, hogy lenne a legjobb beállítás. Persze jeges-havas talaj meg csonttá fagyott tóvíz nélkül még jobb lesz, de hát téli fotós jéggel főz, vagy mi.
Hazafelé menet pedig szép fényeket kaptam a környékbeli toronyházak fotózásához: a késő délutáni napsütés megvilágította a házakat és mögöttük a sötétebb felhőfalat, amely előtt fehér apró felhőfoszlányok rajzolódtak ki. Erre rásegítettem HDR-el a felhők kedvéért.5 comments:

 1. Tényleg nagyon szép fények voltak! Érdemes volt megejteni ezt a sétát :-)

  ReplyDelete
 2. Szerintem is érdemes volt kimenni!

  ReplyDelete
 3. Nagyon szép fényekben sétáltál.
  Gyönyörű sorozat.
  Üdv

  ReplyDelete
 4. Fantasztikus képek, micsoda fények!!
  Megérte sétálni egyet.
  Üdv

  ReplyDelete
 5. Szép képek. Szép helyen laksz.

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!