Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Thursday, March 31, 2011

Hurrá, tavasz van!

Réka: Stockholmi tavasz - indafoto.hu
Valahol mindenesetre, itt azért várnunk kell még rá. Tegnapelőtt elsétáltam a Dunakorzó stockholmi megfelelőjén: végig a Södermalm északi partján, ahonnan pazar kilátás nyílik az Óvárosra és a Városházára. Mit mondjak, pont olyan nehézkesen járható, mint a pesti Dunapart, a rakparton kocsik száguldanak, nehéz átjutni az úttesten, szmog van, a felső rakparton meg valami építkezés folyik. Nem értem, miért nem parkosítják, építenek sétányokat, kiülős helyekkel, télen forraltborosokkal, na mindegy. Gyönyörűséges jégtáblák úszkáltak a vizen, persze csak a mobil volt nálam, de azért lefotóztam a jeget is, a jégtörőt, meg a sziklafalon végigfutó méteres jégcsapokat is. Március 29, hurrá, Pesten már pattannak ki a rügyek a zsengébb fákon - jobb az ilyesmire nem is gondolni, csak belesavanyodik az ember. Tegnap az Operában voltam, szenzációs volt a Don Pasquale, a fotózás ezért elmaradt. Ma munka után ismét ellátogattam a vízpartra, immár a G11-el felfegyverkezve, készen a jégtáblákra - és döbbenet, de 48 óra alatt minden elolvadt! Pedig olyan hideg volt végig, fogalmam sincs, hova tűnt keddről csütörtökre az a rengeteg jég. Azt hiszem, ma délután én voltam az egyetlen ember Stockholmban, aki azon bosszankodott, hogy elolvadt a maradék jég.
A mobilos fotókból hármat megpiszkáltam, nézzétek, ilyen a stockholmi tavasz. 
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ma hazafelé jövet megláttam egy kis csokorék frissen nyílott téltemetőt. Holnapra meg 10+ fokot és esőt jósoltak, hátha végleg elolvad a hó és tényleg kezdetét veszi a tavasz.
Réka: Stockholmi tavasz 2 - indafoto.hu
Réka: Stockholmi tavasz 3 - indafoto.hu


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!