Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Saturday, April 2, 2011

Séta a Királyi Operaházban, bevetésen a G11

Szerdán az operában voltam és a jeggyel együtt kaptam egy ajándékutalványt egy idegenvezetésre az operaházban. Kolléganőmmel együtt felkerekedtünk és elmentünk a mai vezetésre. Roppant érdekes volt, jártunk a királyi lépcsőházban, ahova a közönséges látogatók soha nem járnak, a régi öreg királyné pihenőszobájában, ahol a felvonások között visszavonult szunyókálni, beültünk a legdrágább helyekre a nézőtéren és meglátogattuk a kulisszákat is. A stockholmi operaház persze messze elmarad a budapestitől, ami a díszítést és a szépségét illeti, de így is csodás élmény volt. A képek szokás szerint az Indafotón vannak, kattintásra rövid magyarázattal.
Fotózáshoz az új G11-em volt velem, tökéletes választásnak bizonyult, mert nem volt idő obicserére, kapkodásra. A kézből lőtt képeket manuális módban: ISO400, f2.8-f4 és 1/20-1/200 beállításokkal lőttem. A 2.8-ról induló fényerő, a kényelmetlen helyzetekben forgatható LCD, az 1/20s záridőnél pengeéles képet eredményező beépített képstabi mind megkönnyítették a dolgomat. A színekkel, kontraszttal elégedett vagyok, az élesség és a zajmentesség pedig minden eddigi kompaktot messze felülmúl. Teljes nagylátón erős a hordótorzítás, de ezt csak a párhuzamos vonalakat tartalmazó képeken lehet észrevenni. Az egyetlen negatívum, hogy az LCD valamiért hihetetlenül szépnek mutatja a képeket és ezt a fényességet nem lehet elérni a számítógépen. Ezt Ken Rockwell is említette a G10-el kapcsolatban.
Következzenek a képek!No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!