Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Sunday, April 10, 2011

Kis hírcsokor

- Végre megérkezett a tavasz Stockholmba. Gyönyörűséges sétán voltam ma, több mint tíz kilométert gyalogoltunk a fotós kolléganőmmel. Közben piknikeztünk egyet, meg a sétáló tömeg nagy gyönyörűségére félórát kúsztunk-másztunk a krókuszmező közepén, ezt hoztam nektek, ni:
Réka: krokusz02w
Nem is rossz a G11 bokeh-je, mi? Tele állásban, macro üzemmódban készült, sima JPG, kis levels igazítás. Igazán elégedett vagyok vele. Summa summárum, 13 órától este hétig voltunk a levegőn (le is késtem a mosást), ma estére nem kell majd altató. Körbejártunk egy hosszú tóöblöt és egy kis tavat és élveztük az első tavaszias napot. A hó csak nemrégiben olvadt el, és az árnyékos helyeken még mindig van egy-két, egyre feketébb és gyászosabb kupac. Már a csúszásgátló (itt nem sóznak) homok és sóder összeporszívózását is megkezdték, igaz, ide a külvárosba csak május közepén érnek el, de most már mindegy is, havazni csak nem fog többet. Minap elég elkeseredetten nyugtáztam, hogy árpilis derekán HÓVIRÁG nő a házak tövében, mikor Magyarországon már zöldellnek a fák... de a mai krókuszrengeteg megnyugtatott, és jövő héten a zsengébb bokrokon is kipattannak a rügyek, akkor meg már tényleg sínen vagyunk.
- Még februárban hívott fel egy illető, hogy szeretné egyik képemet felhasználni az új arculatot kapó Budapest kártyán. El is adtam neki a fotót, és a napokban megjelent a kártya, így néz ki, ni:
card_48h_walking
Négyféle kártya van, az összes nagyon jól néz ki, sikerült eltalálni a dizájnt, tetszik, világos, friss, üde és modern. És sehol egy Lánchíd, míg a szem ellát!
- Megújult a rekafoto.com - az utóbbi időben egyre több megkeresés érkezik, főleg svédektől, hogy vásárolnának képeket, ezért aztán hozzáadtam egy menüpontot az oldalhoz, ahol képrendelési információk vannak. Idővel akarok egy svéd aloldalt is, workshopokkal, de az még a jövő zenéje. Mindenesetre frissítettem a kezdőlapot, világosabb lett minden, korszerűbb lett a dizájn. Plank Ádám ezúttal is villámgyorsan dolgozott és szinte gondolatolvasó módon követte a hebehurgya kívánságlistát. Lájkolom! Nézzetek be a főoldalra, nagyon tetszik a nyitókép, nektek is? :) A Kapcsolat meg a Linkek oldalra még kerül valami halvány áttetszőségű háttérkép, hogy ne legyen olyan csupasz-szürke az egész, amúgy meg egyelőre készen van az elképzelés.
reka_w- Végül pedig készült egy új önportré, a kedvenc szemüvegemmel (mármint csak egy van nekem, de szeretem) és valamiért almával, amitől úgy nézek ki rajta, mint egy tanítónő. Meg akarom lőni ugyanígy, csak a 450D-vel és mondjuk a 10-20-al szerelve. A fotó a G11-el készült (új kedvenc játékszer), állványról, hála az elforgatható LCD-nek igen könnyű vele önöket lődözni :) mit szóltok, hogy nő a hajam!


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!