Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Monday, June 27, 2011

Hírcsokor júniusra

efyran
Júniusban folytatódott a G11 őrület. Valamint rákaptam a panorámakészítésre, miután valahogy kezdem érezni, miben is más egy panoráma, mint egy kb azonos látószöget lefedő nagylátós kép: a nagylátóval torzulnak az arányok, a távolabbi tárgyak egészen picik lesznek, erős a perspektíva. Egy panorámánál valahogy egy szintbe kerülnek a dolgok a térben, közelebbnek tűnnek a távoli tárgyak, jobbak az arányok. Többsoros panorámákat készítek és kezdek rájönni a dolog nyitjára. Már csak gépkapacitás kell hozzá, erre a 19 képes csodára 20 percet vártam. De szerintem megérte! Az automatikus illesztésen kívül semmiféle manipuláció nincs a képeken.


storpanow1

Elkezdtem az Indafotó blogra írogatni, aminek örülök. Igyekszem jófajta válogatásokat készíteni az indafotósok képeiből, és főleg olyan fotósokat szeretnék előtérbe helyezni, akik ritkán kerülnek címlapra. A virágfotós posztnak úgy látom, örültek az emberek, a következő - most eszkabálom, de ez a blog mégiscsak elsőbbséget élvez - sokkal interaktívabb lett. Sokan hiányolták innen a játékokat, a kihívásokat, ezen a vonalon gondolkodom az indafotóblogon is, szeretném aktivizálni és bevonni a fotóstársakat, olvasókat az alkotásba, a blog közösségébe. Remélem, velem fogtok tartani ott is. Egészen friss, ropogós hír, hogy majdnem mentem Norvégiába most a következő hétvégén. Egy svéd fotós oldalon megkeresett egy srác, hogy kiruccanna egy hétvégére és látta a norvég képeimet, nincs kedvem vele tartani és megfelezni a költségeket? Két napig csak Norvégiáról álmodtam, aludtam, ettem, ittam, lélegeztem, éreztem a tüdőmben azt a levegőt - aztán ma reggel lefújta az egészet. Majdnem sírva fakadtam, mert ritkán adódik, hogy valakinek a környéken kocsija van és pont egy hétvégére, pont oda szeretne menni, pont velem, ami a legjobban hiányzik. De hátha majd még egyszer valamikor... Nyaraltam is közben, Skonéban voltam a családdal, hazalátogatott nővérem is a porontyaival, imádnivaló két kiscsaj, lesznek róluk is képek. No meg a pesti beszámolóval is tartozom! Nem, nem felejtettem el!
julcsa-2
  
A napokban csodálatos felhők voltak, próbálkozom a panorámával, több-kevesebb sikerrel. Azt hiszem, jó lesz magammal vinnem a 10-20-ast, bombasztikus égbolrfotózásban mégiscsak verhetetlen, főleg a jófajta hoya polárommal szerelve.

hasselby_panowsjopaviljongenw

Most pedig fogom és megírom a posztot a legújabb HDR fantáziáról. Ja nem, a budapesti poszt! Többeknek tartozom fotókkal is. Mentségemre szóljon, hogy nyaraláskor szüleimnél felejtettem a hordozható merevlemezt az összes fotómmal és csak a múlt héten kaptam vissza őket. Borzasztó volt.


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!