Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Tuesday, August 2, 2011

A város felett

Amikor Májusban Pesten jártam és egy romos bérház gangjáról váratlanul ráláttam a városra, nos az az élmény sokáig fog élni bennem. Milyen lehet tehát az, amikor az ember a munkája révén naphosszat a legmagasabb háztetőket járja és ráadásul még fotózni is szeret? Az eredményt újból Zoli barátom szolgáltatja, aki a fortepan projekttel párhuzamosan publikálja a város felett készült fotóit. A színvilág egységes és meghökkentő, egyrészt régi képeslapokra hajaz, másrészt rögtön nagyanyám régi szovjet sztereoszkópja jutott eszembe, amelyhez szentpétervári diák voltak, illetve vannak. Rengeteget néztem azokat a képpárokat, és az ő kicsit fakult, de még mindig hihetetlenül élénk és meleg színviláguk jut eszembe ezekről a képekről is.Zoli így fejezte be levelét: 'ja, és néhányan nem tudják beazonosítani a helyszíneket, de sőt az országot sem - szerinted hagyjam meg őket ebben a kétségben? :)'
Szerintetek? Mondjuk engem is meghökkentett a sok szokatlan nézőpont, de azért szerintem egy kis nézelődés után a legtöbb helyszín felismerhető.No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!