Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Tuesday, January 10, 2012

Hideg van!

Nyilván a hideg idő akkor érkezett meg, amikor a csinos magassarkú csizmámban tipegtem. Reggel kiléptem az ajtón és szinte csilingelt a levegőben a szabad szemmel nem is látható, csak az utcalámpák fényében megcsillanó kis jégkristályok tömege. Nagyon szép volt, valahogy így nézhet ki, amikor 'dérharmat' van. Az égen a telihold tündökölt és a milliárdnyi pici jégristály gyönyörű halot varázsolt köré! A Nap-halo is ritka, a Hold-halo még ritkább és az ilyen 'mellékholdak' még annál is ritkábbak, szóval még ennek a két nagyon szerencsétlen fotónak is határtalanul örültem és szinte ugrálva értem be a munkahelyre, az elképedt és értetlen kollégáknak mutogatva a képeket. Még az újság is írt a jelenségről!
(A fotókra kattintva nagy méretben is megtekinthetők az Indafotón)
Réka: halo2
Réka: halo1

Mivel napos idő volt, jártam kékórázni is. Megszületett az Első Pad, mögötte nem hosszú záridős víz, hanem kopogós jég húzódik. Most kell ütni a vasat, amíg meleg, akarom mondani hideg. Tavaly télen egyáltalán nem is volt szabad jégfelület a városban, mindent vastag hótakaró fedett, ami roppant egyhangú volt. Most szépen látszik a jég, igyekszem hétvégén is fotózni, amíg még vékony, sima és tükrös.
Réka: padw
Réka: pad02w
Réka: patak1w
Réka: street1w
Réka: street2w
Réka: gyar2w
Réka: gyar1w


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!