Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Friday, January 6, 2012

Újévi híradó

Olyan régóta nem írtam, hogy a böngészőm elfelejtette a blog címét. Azt hiszem, már nincsenek is olvasóim... no mindegy. A fotózással is hadilábon álltam Norvégia óta. A drága 60D a táskában duzzog. Az időjárás borzalmas, hónak se híre, se hamva. Csak eső, szürke felhő, sípoló szél. No meg ilyenkor de. 10 és du. 13 között van világos... dec. 23 óta szabin vagyok, de az orromat is csak újév reggelén dugtam ki, amikor véletlenül kisütött a Nap. Holnapra ismét szép időt ígértek, meglátjuk... Újév első reggelén szép élményben volt részem. Szeretek olyankor kint lenni, amikor az utolsó bulizók épp hazatakarodtak, a többiek bódult álomban hevernek valahol. Olyankor igazán szép nyugalmas a természet és minden az enyém :) Korán kint voltam a közeli kis tónál, és a pirkadatot és a napfelkeltét végigfotóztam. Kivételesen piszok hideg volt, de ennek köszönhetően az év első, tétova zúzmaráját is meg tudtam örökíteni. Titokban reménykedtem egy kis fagyos párában is a tó felszínénél, ehelyett vékony jégréteg fogadott, amely nem párolog ugyan, de gyönyörű kontrasztos tükröződéseket adott. Volt nálam egy termosz forró, citromos-mézes tea, amit igen jólesett iszogatni, miközben néztem a hajnalt. Nem tudom, hogy a túlzott G11-használat miatt, vagy a 60D saját érdeme révén történt, de amikor visszanéztem rajta a képeket - a 85/1.8 és a 10-20 Sigmával készültek -, nagyon boldog voltam, hogy van tükrös gépem. Bármilyen jó a G11, nem igazán lehet összehasonlítani a képminőséget és főleg az objektívek adta lehetőségeket egy tükrös géppel. Az újévi fogadalom tehát mindenképpen a 60D maximális kihasználása lesz. Túl gyakran dugom a retikülbe - lustaságból - a G11-et.
 
Önhatalmúlag kiválasztottam 2011 legjobb fotóját is. Nem tudtam dönteni, ezért két kép a befutó.
Réka: selsverket4w
Réka: Hjulstabron

A panorámát leginkább a szintén fotós érdeklődésűek tudják értékelni, mert - ha lehetek oly szerénytelen - egyáltalán nem rossz panoráma. No meg nyár, tükrös bárányfelhők, élénk kedves színek - nekem nagyon jólesik nézegetni. A másik a szöges ellentét, sötét, komor, az imádott Norvégiából. Érzelmileg is fontos kép, hiszen nagyon sokat jelentett, hogy visszatérhettem pont erre a helyszínre, amely a legjobban hiányzott 2009 óta. Az Indafotón igazán szép válogatás van az elmúlt év legjobb képeiből, ajánlom megnézni.
Jó, jó, 2012-re több blogolást is ígérek, bár ezt minden évben megígérem :) mindenképpen többet akarok fotózni és olyankor is rávenni magam a kimozdulásra, amikor nem lenne kedvem. Innentől aztán automatikusan több bejegyzés is születik majd.
Találtam a közelben egy kastélyt, manapság szálloda, de a parkban szabadon lehet sétálni. Gyakran elsétálok oda, éjjel-nappal gyönyörű, az ember nem is gondolná, hogy a 'panelnegyed' közepén ilyesmikkel lehet találkozni. Nagyon alkalmas egy éves projektre, évszakváltozás (már ha lesz itt egyáltalán bármilyen más évszak az esős, szeles 2 fokos borzalomnál), miegymás.


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!