Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Tuesday, January 24, 2012

Utómunka kihívás

Egyrészt játékra, másrészt segítségre hívom az olvasókat. A minap a régi fotók között kukáztam és rátaláltam egy régi dániai látképre, amelyet anno hosszú záridővel készítettem és amely ennek megfelelően tipikusan rózsaszínes árnyalatban játszik. Az eredeti mellett megtaláltam egy színhelyesebb verziót is, amelyről azonban fogalmam sincs, mikor és miért és főleg HOGYAN készítettem. Mivel a színhelyes fotó sokkal jobban tetszik, egy jobban szerkesztett hasonló fotón kipróbáltam, hogyan is készülhetett a korrekció. Próbálkoztam mindennel, DPP-ben, Photoshopban, RAW korrekcióval és colour matching-gel, de sehogy sem tudtam reprodukálni ezt az utómunkát. Ezért aztán szabad kezet adok a látogatóknak. Szerintetek? A felső képen a rejtélyesen létrejött változat, az alsón pedig egy hasonló, nyers felvétel, amelyet szeretnék a felső mintájára alakítani.
A kérdés tehát: hogyan lehet az alsóból felső kinézetet varázsolni?

kastelyw
kastely_kihivasw
De nem csak a pontos utánzás mikéntje érdekel, hanem az is, hogy ebből az alapjában véve meglehetősen semleges tónusú fotóból ti mit alkotnátok utómunka terén. Szóval elő a kísérletező kedvvel. A RAW fájlt (elég óvatlanul, de megbízom az olvasóimban) feltöltöttem, itt leszedhető. A Photoshop megnyitja. Ha nem találjátok a fájlt, e-mailben átküldöm. A határidő február 5, a képeket kommentben linkeljétek, vagy e-mailben küldjétek el (rekafoto at gmail) . Kíváncsi vagyok az eredményekre és előre is köszi annak, aki megkísérli elérni a mintakép kinézetét!


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!