Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Thursday, October 25, 2012

Rollover


menő, mi? :) köszönet Rudolfnak a rollover tutorialért!

Ja az utómunka :D leginkább Levels, új rétegen kapott egy kis kontrasztot levels segítségével, a bebukott részeket meg a vízesést pedig szépen visszaradírozgattam. Aztán volt némi Color Balance csúszkatologatás is, de a színeket is inkább a Levels tette helyre. Általában Vibrance +50, Saturation +5 szokta megdobni a fotóimat, de ezen az eleve kontrasztos képen szörnyen mutatott az erős szín, ezért Vibrance +10 és Saturation +1 lett a végeredmény.
Végül pedig egy 100% Multiply réteg került a képre, ezt középről kezdve és kifelé haladva egy hatamas és lágy szélű ecsettel fokozatosan visszaradíroztam, ezáltal a fotó kapott egy kis vignettet. Olyan hegyi troll barlangja hangulatot akartam az esős (Istenem, hogy zuhogott!) szürkeség helyett. Összesen kb. 5 percet vesződtem a képpel, mivel radírozni nem pixelenként szoktam, inkább elnagyolva, lágy szélű, nagy ecsettel. Úgy találom, olyankor nem látszanak az átmenetek és kényelmesen lehet "festegetni" a radírral. Persze ez egy kusza tájképnél lehetséges, portrénál talán nem annyira, nem tudom.


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!