Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Wednesday, December 12, 2012

Hungarian Gingerbread Cookies
... én pedig alig látok ki a munkából. Persze szombatra mondanak locspocs időt és pluszfokokat, hogy véletlenül se tudjak egy jót mászkálni a félméteres hóban, ami eddig esett. A fotózás varázsa iránt teljesen közömbös, kőszívű főnök kerek perec kijelentette, hogy szó se lehet szabadnapról. Bezzeg, aki "betegen" üdül otthon, azt nem zaklatják. Na mindegy... majd egyszer. Mindenesetre az irodában is jó ücsörögni és nézni, ahogy hull a hó, de olyan sűrűn, hogy az udvar túloldala már nem látszik a förgetegtől.
A karácsonyi hangulat megvan, Moha receptje szerint gyönyörűséges mézeskalácsot sütöttem, A.-nak nagyon ízlett, nem győzte dicsérni. (Külön előny, hogy én egyáltalán nem szeretem a mézeskalácsot, a puszedlitől pedig egyenesen iszonyodom ez a recept pedig a kettő keveréke, szóval nem okoz gondot, hogy a diéta miatt nem szabad nassolnom.)
Vasárnap voltunk cirkuszban, a cégtől kaptam két ingyenjegyet, mivel mi vagyunk a "hivatalos médiapartner". Lelőttek egy nőt! Valami számszeríjas mutatvány volt, a lujza egy rizspapír mögött vonaglott és őt kellett eltalálni a nyíllal, illetve hát nem kellett volna, mégis sikerült. Az esti lapok harsogva hozták le a hírt, miszerint "hasbalőttek egy nőt", a cikkből pedig kiderült, hogy a csípőjébe fúródott be 1 centire a nyíl, az íjban ugyenis biztonsági okokból csak annyi erő van, hogy kilője a nyilat, de egy almát sem tudna átlyukasztani. De persze az izgalom megvolt.
Az előadás előtt sétáltunk egy nagyot a környéken. Napos idő volt és a hófödte mezőről szállt fel a jégpára. A fotó alját tehát nem én maszatoltam el, hanem tisztán látszik, hogy ahol a jégpára elterjedt, addig terjed a zúzmara is a fák alján meg a kórókon. Este ismét kegyetlen hóvihar keletkezett, de csak a cirkuszból való kijövetelünk és a buszmegálló elérése közötti húsz percben.

snow

Az ország egyébként egy blogbotránytól zeng - nem, nem én okoztam. Egy itteni "Survivor"-győztes, egyben rendőr B-celeb írt valami olyasmit, hogy az ideérkező menekültek, amennyiben bűnözésre adják a fejüket, részesüljenek azonnali kitoloncolában. A píszí szentföldjén ezt persze óriási felhördülés, rasszistázás és nácizás fogadta, legalábbis a sajtó részéről (a kisember pedig kussolt és bólogatott), a bloggercelebrendőr pedig másnap sűrű bocsánatkérések között kinyilatkozta, hogy nem is gondolta komolyan az egészet és hibázott és bocsi. Erről aztán eszembe jutott, hogy vajon Magyarországon mit szólnának egy olyan javaslathoz, hogy NE toloncolják ki azt a menekültet, aki a bevándorlási hivatal által bérelt kastélyszállóban drogkereskedésre, lopásra, késelésre és zavargásra adja a fejét? Szerintem a magyarok egyáltalán nem is értenék a kérdést.


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!