Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Monday, July 22, 2013

Videók és filmajánló

A természetfotók, filmek kedvelőinek kedveskedem a mai bejegyzéssel. Régóta akarom ajánlani azt a fantasztikus természetfilmet, amit nemrégiben tiszta véletlenül kaptam el a Discoveryn, aztán kiderült, hogy díjesővel jutalmazott, világhírű alkotás. A végén a - Scarlett Johansson által meglepően jól előadott - dal még a jéghegyből is könnyet fakasztana. A film címe: Chasing Ice és a rohamosan zsugorodó jégmezőkről, jeges területekről szól. A filmes különleges, néha hónapokig tartó timelapse és stop-motion technikával vette fel a képeket, így sok "hosszúzáridős" jellegű jelenet szerepel a mesés szépségű, szomorú filmben. Megvásárolható az amazonon, illetve a netflixen is fent van!

Két másik gyöngyszem is szembejött az utóbbi időben. Az egyik a Dustin Farrell által készített time-lapse videó, ahol különösebb téma nélkül szebbnél-szebb tájakat sorakoztat fel az alkotó. Van itt asztrotájképtől tengerparti naplementéig minden, mi szem-szájnak ingere. És ami a legjobb: kedvenc filmem zenéjét használta fel hozzá (Sunshine: Adagion in D minor/ John Murphy)!
A mai poszt utolsó csodáját az MLZphoto blogon találtam: a Niagara vízesés felülnézetből. Sok magyarázat azt hiszem, nem kell hozzá.
Csak vicceltem, nem ez az utolsó videó, amit ma ajánlok. Miközben ezeket néztem, eszembe jutott egy kedves és megahtó nóta, és elkezdtem törni a fejem, mi is lehet az és hol hallottam. Hála az internetnek, öt perc alatt sikerült megtalálni egy szövegfoszlány után, és egy youtube kommentből az is eszembe jutott, honnan ismerem. És ahonnan ismerem, azt okvetlen látnotok kell. Már persze aki még nem látta.
A TED előadás-sorozatról remélem, mindenki hallott már. Na ott az eddigi kedvenc előadóm (naná!) a National Geographic fotósa, Paul Nicklen (aki amellett, hogy a világ egyik legjobb fotósa és remek előadó, úgy néz ki, mint egy viking isten és egy tengerészkommandós keveréke - hiába, egyesekre többszörösen rávillantja a szerencse a 200W mosolyát, na mindegy) mesél a kalandjairól. Az egész előadást érdemes végignézni-hallgatni, de amire garantáltan életetek végéig emlékezni fogtok, az a leopárdfókás elbeszélés.


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!