Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Sunday, October 6, 2013

Amerika, 1. hét, élménybeszámoló

Múlt szombaton végre elérkezett a várva-várt pillanat és felszálltam a nagy gépmadárra Washington felé, hogy meglátogassam nővéremet és családját. Mindig izgalmas az ilyen hosszú repülőút, persze jobbára attól szoktam tartani, hogy szórakozottságból rossz gépre ülök vagy elnézem az órát és lekésem a járatot (előfordult már)! A Virgin Atlantic se jobbnak, se rosszabbnak nem bizonyult az eddig próbált légitársaságoknál.
Érkezéskor persze az amerikai kormánybezárás volt a nagy téma. Jellemző módon pont akkor zár be az összes múzeum, amikor én itt vagyok, tényleg no komment! A dolog előnye viszont, hogy eddig mindig a rengeteg pompás és ingyenes múzeumban töltöttem az összes városnézésre szánt időmet, ezúttal viszont "kénytelen" leszek felfedezni a város többi részét is, ami máris nagyon érdekes kirándulásokat eredményezett. Ami a kormánybezárásnál is érzékenyebben érint, az a - legyünk őszinték - dögmeleg. Párás, fülledt, 30+ fok, a párán is áttűző nappal, egyszerűen nem lehet kint tartózkodni. Ilyenkor jók a múzeumok, illetve a plázák. Az első napokat ennek megfelelően intenzív shoppingolással töltöttük nővérem társaságában, újítottam farmertől kezdve cipőn át az asztalterítőig mindent (sütőtöktorta illatú illatgyertya, yeahhh), a főfő kedvenc viszont egy Kindle e-könyv olvasó. Régóta szerettem volna egy ilyet, hogy új életre kapjon az olvasási kedvem és ez eddig beválni látszik. Alig tudok elszakadni tőle!
Amikor nem intenzív túlköltekezéssel ütöm el az időt, leginkább itthon hűsölök a légkondicionált házban. Megtehetem, mivel jövő héttől enyhülést mondanak és a 20-21 fokban már inkább kimerészkedem, és három hétig leszek itt, tehát ezt a néhány napot nyugodt lelkiismerettel fordítom a szabadság nem elhanyagolandó elemére, a pihenésre. Olvasással egybekötve, naná. Valamelyik nap sétálni voltam, amit útközben keservesen megbántam ugyan, amikor már a harmadik liter verejték szakadt le a hátamon, de jó volt egy kicsit mozogni és kattintani néhány mobilfotót a környékről.
Egyik este a belvárosba is bemerészkedtem: séta a Georgetown egyetemi negyedben, a folyóparton és a nemzeti emlékművek mentén. Minden zárva, turisták sehol, eléggé elárvult a város.
A napokban tervezzük a National Cathedral látogatását, ez a világ hatodik legnagyobb gótikus katedrálisa (nem elírás, tényleg gótikus, mivel ebben a stílusban készült), remélem, guszta fotókkal érkezem onnan is!

Lincoln Memorial napnyugtában Georgetown Harci helikopter, csak úgy szálldosott. Washingtonban vagyunk Lincoln emlékmű alkonyati fényben
No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!