Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Wednesday, November 6, 2013

Shopping

Mintha Amerikában nem shopiztam volna ki magam kimerülésig - sajnos a nagyobb tételek még hátravannak. A számítógépem például megérett egy cserére, a hűséges kis erőmű 2007 óta szolgál és egyre fáradtabb, újratelepítés után is. Akku már régóta nincs benne, kizárólag tápról működik, ezért nem túl mozdítható. A webkamera régesrég feladta, és még sorolhatnám. Fáj a fogam egy szép nagy kijelzőre is! Még soha nem volt 15,4 hüvelyknél nagyobb kijelzőm és úgy érzem, eljött az idő, hogy váltsak. Ráadásul eldöntöttem, hogy a félszoba méretű gardróbban berendezek egy dolgozósarkot, szóval végre vehetek nagyobb méretű gépet és nem a kanapén görnyedve fogok gépezni!
Az utóbbi években nem követtem a termékfejlődést, ezért a webáruházak kínálatát böngészve minden leírás kínai volt. De azok alapján, hogy mit szeretnék (nagy kijelző, jó videókártya, több mint 8GB RAM, gyors indulás/SSD), két döntős maradt elérhető áron: az Acer Aspire V3-772G 17.3" FHD és az ASUS G750JX 17.3" Full HD. Ami abszolút nem érdekel: érintőképernyő, Apple termékek (magyarázat szükségtelen), HP (meleg és hangos), Lenovo és Dell (csúnyák). Optikai meghajtó sem létfontosságú, ugyanakkor nem találtam olyan ultrabookot, amely más téren elég erős lenne.
Ha összehasonlítom a kettőt, a következő derül ki: az Asus videókártyája sokkal jobb, viszont ami jobb benne, az a fotófeldolgozást kevéssé segíti, inkább játéknál hasznos, az én játszási kedvem a Caesar III-nál és a DX Ball-nál meg is állt, szóval ez nem tényező. Az Acerben van SSD, ami lénygesebben gyorsabb gépet eredményez, ráadásul a háttérben ott morog egy HDD is, ami, ahogy olvasom, valamivel biztonságosabb tárolást biztosít az SSD-nél, tehát egyik fotós backupnak is megfelel. Ami kevésbé számít, az az akksi, ami az Asusban jobbnak tűnik, mivel viszont 90%-ban aztali gép lesz, sem a méret/súly, sem az akkuteljesítmény (ésszerű határokon belül) nem túl fontos. A processzorbeli különbségnél nem egészen vágom, hogy mekkora jelentőségű az eltérés. Egyes vélemények szerint az Acer nem túl jó márka és attól tartok, hogy ami a papíron jól hangzik, a valóságban silányabb minőségű lehet. Az Asus mégiscsak Asus. Ráadásul nagyon dizájnos a hárafelő fordított kifúvókáival, mint egy vadászgép vagy űrrakéta!
Persze ha álmodhat a nyomor:
de ez az ár mégiscsak túlzás, gamer se vagyok, szóval ez a versenyző nem játszik. Kicsit csuklok, hogy egy igazán jó paraméterekkel rendelkező laptop még mindig ennyibe kerül, ugyanakkor a mostanit is hat teljes éve nyúzom, szóval hosszútávú kapcsolatot keresek :) amit kicsit sajnálok, hogy sem a Sony, sem a Samsung nem nyújt ebben a kategóriában az égvilágon semmit.
Ti mit gondoltok? Kihagytam valami fontosat? Vagy van odakint egy Tökéletes Gép, amely a fenti kettőnél is sokkal menőbb és nem kerül többe? Kommentelni itt is, a facebookon is lehet :)


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!