Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Sunday, November 17, 2013

Új masina!

A Shopping posztot követően egy új játékost is találtam. Az MSI-t mint márkát nem ismertem, de a hozzáértők elég elismerően nyilatkoztak róla és az volt az általános vélekedés, hogy "sok számítógép a pénzért". Végül a GE70 fantázianevű modellre esett a választás, mivel ez felelt meg a "legyen benne SSD és legyen jó nagy a kijelzője" követelményeknek. A géppel együtt egy Windows 8 is érkezett, hát mit is mondjak... még szokjuk egymást. Például nem értem, hogy amíg a Photoshop és a böngésző desktop és start nézetben is ugyanúgy futnak, a Skype például már nem jelenik meg a desktopon, ha átváltok a mozaikos nézetből. Megannyi rejtély! Azt hiszem, a misztikus touchpad funkciókat, amelyek "segítségével" hirtelen a mozaik nézetben találtam magam, miközben csupán egy weboldalt akartam frissíteni, már sikerült kiirtanom, de még semmi sem biztos. Az SSD viszont egy csoda, ma mértem, 14 másodperc alatt áll fel a gép.
Legnagyobb bánatomra nem fényes, hanem matt kijelzővel rendelkezik, ami azért is kár, mert a rendes helye egy ablak nélküli helyiség lesz (a gardrób egy részét tervezem berendezni dolgozósaroknak), tehát a tükröződés egyáltalán nem zavarna. Hiába, nekem mindig jobban fog tetszeni a fényes változat, még akkor is, ha az összes profi a matt kijelzőre esküszik. Viszont azzal vigasztalom magam, hogy a matt felületen könnyebben tudom majd nyomtatáshoz előkészíteni a képfájlokat.
Elvileg ez egy gaming laptop, úgyhogy telepítettem rá az általam ismert legfejlettebb játékot, a Caesar IV-et. Ez egy 2006-os játék és az elődje, a Caesar III nagy régi kedvencem volt. Meglepetésemre beállítható rajta az 1920x1080 felbontás is, egy gyors tesztkör alapján működik is, úgyhogy lesz elfoglaltság a sötét téli estékre! :)
És hogy én se legyek jobb a Deákné vásznánál, parancsoljatok, itt az öniróniától nem teljesen mentes Unboxing Event:Először a fényerőszabályozó gombbal próbáltam bekapcsolni

Másodszorra összejött

Tömény élvezet!
No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!