Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Sunday, December 15, 2013

Hóhelyzet van!

Az a helyzet, hogy nincs hóhelyzet... minden nyúlós, vizes és szürke. Illetve fekete. Stockholm iszonyatosan sötét város, a középületek nincsenek kivilágítva, valamiért az utcák sokkal sötétebbnek tűnnek, mint Pesten. Mindenki tűkön ül, várja a havat, hogy világítson a hosszú éjszakában. 
Néhány esős fotót lőttem a városban a minap, kékórásat szerettem volna, de abban az időpontban úgy zuhogott az eső, hogy nem lehetett elővenni a gépet egyáltalán. 


Tavaly ilyenkor így nézett ki a város:

First Snow in Stockholm
Hát nem rémes? Mármint az idei december.
De legalább a Hobbit eszméletlenül jó volt!Az kicsit idegesít, hogy Peter Jackson minden Tolkien-filmbe belegyúr egy eredetileg nem létező, érzékin csücsörítő tündecsajt, akit a könyvben csak egy félmondatban említett a szerző (Arwen) vagy egyáltalán nem is létezett (Tauriel), de ezzel együtt nagyon kellemes filmélmény volt!

Apropó film, S. előrukkolt azzal a teljesen zseniális ötlettel, hogy milyen lenne, ha mindegyik Harry Potter-könyvből készülne egy-egy teljes évados sorozat, mondjuk egy remek BBC produkció! Akkor nem kellene kihagyni a sok gondolkozást, eszmefuttatást, érzelmet, amelyek oly fontosak a könyben és annyira hiányoznak a filmekben. Hátha!

No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!