Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Thursday, January 16, 2014

A legjobb Androidos játékok introverteknek!


Mitől lesz egy játék introvert, illetve introvertáltaknak való? Először is, semmi nem zárja ki, hogy a legextrovertáltabb személyiség egytől egyig imádja pont ezeket a játékokat. De a személyiségjegyek tanulmányozása után arra jutottam, hogy a gondolkodást, csendes elmélkedést, alaposan megrágott-megfontolt, nem elsietett döntéseket jutalmazó játékok  különösen vonzók lehetnek a befelé figyelő emberek számára.

Pár éve játszom komolyabban a telefonommal, ideje számba venni, melyek azok a játékok, amelyek az introvertált személyiségtípusoknak különösen bejöhetnek. Nem találtam ilyen felsorolást a magyar blogoszférában, szóval következzék az én listám.

1. Wordfeud
Az egyik legeslegnépszerűbb játék, különösebb bemutatásra nem szorul. Sajnos, nincs láthatáron a magyar szótár, de akinek megy az angol és/vagy a svéd, hívjon ki egy körre. (rekafoto) Az ingyenes verzió reklámos, a fizetős nem, más különbség nincs.


2. Let's Create: Pottery
Egyik kedvencem. Sok ismerősöm értetlenkedve kérdezi: de mi is ennek a lényege? Az ő nyelvükről lefordítva: hogy kell benne nyerni? A válasz: sehogy. Az értelem maga az alkotás. Az alapoktól felfelé haladva, ujjal vagy stylussal gyönyörű  kancsókat, vázákat, tálakat készíthetünk. A grafika gyönyörű, a játék megunhatatlan. Tableten azért érdemesebb! A játékhoz egy kis online közösség is tartozik, ahol megoszthatjuk kincseinket. 
Ez a játék határozottan fizetősből a legjobb, így tudjuk elérni a színek, díszítések javát. 


3. Quell Reflect, Quell Memento
Ebben a két problémamegoldó játékban (a Memento az utód, természetesen egymástól függetlenül is játszhatók) egy esőcseppet kell végigvezetni a minimalista kinézetű, de olykor ördögien bonyolult pályákon. A perfekcionisták számára megadták a minimális lépésszámot, aki viszont nem stresszel, akárhány lépésből teljesítheti a pályát, nincs pontlevonás és az életek sem fogynak el. A visszafogott dizájn szerelmeseinek különösképp ajánlom, a zene túlvilágian szép és az egész játéknak egy hihetetlen nyugodt hangulata van, annak ellenére, hogy alaposan megtornáztatja az agysejteket. 

4. Inner Garden
Keltsd életre a benned szunnyadó zen-buddhistát! Ebben az igényes és gyönyörű játékban kertet építesz magadnak. Itt sincs időmérés, győztes, vesztes, game over és hasonló marhaságok. Egyszerűen virágokat, fákat ültetsz, kerti lakot és padokat helyezel a virágzó bokrok alá, és japánhidakkal keresztezed a csörgedező patakot. Rengetegféle fa és növény közül lehet válogatni, valamint sokféle layout is található az alapverzióban, amelyhez további kiegészítőket (sivatagi kert, stb.) lehet vásárolni. 


5. Jewels
A játékot mindenki ismeri, de a hisztérikusan villogó és figyelemkövetelő Candy Crush és társai helyett ezt a nyugodt, kellemes grafikájú játékot ajánlom, annak is a végtelen verzióját, ahol az egyetlen célkitűzés minél több pontot gyűjteni, mielőtt elfogynak a lehetséges lépések. A pálya menthető, nem kell buszraszálláskor újrakezdeni. Teljesen ingyenes app, a fizetős verzió csak a reklámokat tünteti el és a jófej finn fejlesztő nem rejtett el push reklámokat az ingyenes verzióban sem. Lájk!
6. Blendoku
A jelenlegi kedvencemet hagytam utoljára. Teljesen zseniális játék, bár a szabályokat akkor sem tudnám megmagyarázni, ha valaki fegyvert tartana a fejemhez. A dizájn iránt fogékony olvasók biztosan jobban meg tudják fogalmazni a lényeget, én leginkább érzésre játszom. Arról van szó, hogy a pályán megadott színeket a "helyes" átmenet szerinti sorrendbe kell rakni. Mutatok két példát, egy egyszerű és egy mester fokozatút.
Szóval ilyen. Végtelenül egyszerű ötlet és mégis zseniális, más szót nem találok rá. Ráadásul nem progress blocked; ha egy pályánál elakadsz, vagy nem szimpatikus, átugorhatod és később visszatérhetsz hozzá, sőt a szintek között is szabadon lehet váltogatni.  És tudjátok, mi a legjobb? A fejlesztők kérésre megcsinálták a színvakok által is játszható, élvezhető változatot. Ez nagyon rokonszenves! Az ingyenes verzióban 4x150 pálya van, ezekhez további pályacsomagok vásárolhatók, a vásárlással egyben eltűnik a reklám is. Ez a játék egyébként talán a többinél is világosabban mutatja az agytevékenységet, a frissességet az egyes napszakokban: amit éjjel nem tudtam megoldani, arra reggel egyből ráérzek, és fordítva.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lonelyfew.blendoku&hl=sv

Ilyen játékfelhozatal mellett szinte sajnálom, hogy már nem kell ingáznom, és nincsenek hosszú buszos és metrós percek, ahol "legitim" módon, semmi egyébtől nem rabolva az időt játszhatom. De csak szinte. :)
Nektek van kedvenc mobilos játékotok?No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!