Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Monday, June 9, 2014

Malmö

Malmöben nőttem fel és máig tud hiányozni, pedig mindig azzal viccelődtünk, hogy Malmö legfőbb nevezetessége Koppenhága. Manapság - már persze ha nincs vasutassztrájk, ami most éppen második hete folyik - 20 perc alatt át lehet suhanni a Hídon Koppenhágába. De Malmöt egyre jobban szeretem, olyan, mint hazaérkezni a lányszobámba. Jó látni, hogy a régi boltok, kávézók többnyire mind ugyanott és ugyanúgy üzemelnek, mint húsz évvel ezelőtt. Újabban a belváros hangulatos részeit is felfedeztem, a városnak egy irtó menő csak sajnos nagyon nehezen fotózható, hanza stílusú városháza is van többek között. Egy kis válogatás:

3 comments:

 1. Nagyon hangulatos fotók! (Malmöről nem sokat tudunk mi magyarok azon túl, hogy Svédország déli részén van. Nem is tudom, hogy láttam-e róla képet valaha.)

  ReplyDelete
 2. Réka, amúgy csak az a szakszervezet sztrájkol, amelyik az Öresundstågot üzemelteti, a többi vonat jár! (És állítólag – naponta ingázó csoporttárs szerint – az Öresundståg buszpótlása is példás, meg se telik a busz, már indul, és áll be a helyére a következő a Hyllie állomáson.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Azt tudom, hogy ki sztrajkol :) ma jelentettek be, hogy a stockholmi elovarosi vonatokra is kiterjesztik.
   En azert nem buszoznek at a hidon, inkabb kocsival megyunk majd a nyaron.

   Delete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!