Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Thursday, January 8, 2015

Stockholm kincsei - Suhanás az alagútban

Nemrégiben átadták a Norra Länken (Északi összekötő) alagutat. Már írtam, hogy a stockholmi úthálózat nem elhanyagolandó része alagutakból áll. Mivel a város soksok szigeten terül el, és a szigeteken belül is nagy, erdős részek vannak a városrészek között, sok és hosszú autópályaszerű út köti össze az egyes kerületeket. Sok helyen a sziklába fúrt vagy robbantott alagutakkal oldják meg a forgalmi helyzetet.

A Norra Länken a legújabb ilyen beruházás a fővárosban. A 11 kilométer hosszú, többfelé ágazó alagút és a környező úthálózat kb. 10 éve épül. A posztban szereplő alagutat idén novemberben, a tervezettnél másfél évvel korábban és 2,6 milliárd koronával olcsóbban adták át a forgalomnak.A megnyitón természetesen a király és a trónörökösnő is jelen voltak. 

Ma este mi is végigmentünk az alagúton, illetve egy kis részén. Három ponton láttunk nagyon szép díszítéseket: sorrendben a Víz, az Erdő és a Rét jelenik meg előttünk. A tervezők az alagút fölötti parkok, vizek látványát hozták le a mélybe. Az út két oldalán tükrök segítségével keltik a kinti világ benyomását.


A Stockholm kincsei sorozat többi részét erre találod:
http://rekafoto.com/blog/category/magyar/stockholm-kincsei/


3 comments:

 1. Nem tudsz kitenni egy rss linket? Én olvasnám a blogodat de mindig elfelejtem, hogy van. Esetleg egy emiles feliratkozás is megteszi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Legalul az oldalon van emailes feliratkozás, most pedig tettem RSS gombokat a jobb hasáb tetjére :)

   Delete
 2. "a tervezettnél másfél évvel korábban és 2,6 milliárd koronával olcsóbban adták át a forgalomnak."
  Jajj ez mekkora oltás az itthoniaknak :D

  ReplyDelete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!