Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Saturday, April 18, 2015

Negyven kilométert repültek a miniszterek

Hatalmas politikusbotrány rázta meg a napokban Svédországot, amikor kiderült, hogy a kormányzati repülőgép  mintegy féltucat alkalommal a két stockholmi repülőtér, Arlanda és Bromma között repült a kormánytagok kedvéért. A negyvenkilométeres kitérőre azért volt szükség, mert a miniszterek, közöttük a Zöld párt környezetvédelmi minisztere, a városhoz közelebb fekvő Brommáról indulnak külföldi útjaikra, a gép pedig ideiglenesen Arlandán parkolt. A kormány a repülőt üzemeltető hadseregre hárítja a felelősséget, arra viszont senki nem tud válaszolni, hogy ha a gép Arlandán várakozott, ki és miért rendelte Brommára ahelyett, hogy a miniszterek Arlandáról indultak volna. A dolog pikantériája, hogy a jelenlegi kormány tervei között - környezetvédelmi okok miatt - szerepel a Bromma reptér megszüntetése.

A reptéri autóbuszjáratot üzemeltető Flygbussarna sem volt rest: a botrány másnapján megjelent a lenti hirdetés, fordítása: "No de Stefan. Nem tudtad, hogy Bromma és Arlanda között is van járatunk? Jegyet az appunkban vagy a weboldalunkon foglalhatsz." A képen Stefan Löfven miniszterelnök.
No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!