Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Saturday, May 30, 2015

Fehér éjszaka a városban


Észrevétlenül megérkezett a nyár, már mi a a nappalok hosszát illeti. A tavasz úgy múlt el, hogy nem is vettem észre. Hiába nyílnak a cseresznyefák, hiába borulnak halványzöld lombkoronába a fák, ha közben olyan hideg van, hogy sapka-sál nélkül nem hagyom el a házat. Ilyen ez a koranyár is, itt is kötött sapkában voltam (10-11 fok és csípős szél). Nemrég vettem észre, hogy a nappalok igencsak hosszúak már, szóval nem igazán ideális már este kékórázni, mert éjfél is megvan már, mire szépek lesznek a fények. De ez van, ki kell használni a napos időt. A baloldali képkockán épp kívül, a sokmillió koronás luxuslakások tövében, 15-20 fős cigánytábor volt. Ottlétünkkor tüzeltek, csujjogtak, hangoskodtak. El sem tudom képzelni, mit gondolnak a lakástulajdonosok az ilyen szomszédságról. Nekem nincs az a pénz, amiért odaköltöznék, pedig pár éve még ilyesmi környékről álmodoztam. Most pedig csak akkor megyünk a városba, ha nagyon muszáj, lakni pedig csak olyan helyen szeretnénk, ahol szomszéd is alig van és bizonyos csoportoknak túlságosan kiesik.
Diszkó a szomorúfűzek tövében

23 óra 41 perc :)2 comments:

  1. :23:41 :) - nagyon jó az utolsó fotó! Klassz színek és nekünk egészen elképzelhetetlen ez a fény- és színvilág éjfélkor (amíg nem tapasztalja meg személyesen sz ember). Köszi, hogy megmutattad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm! Alvás szempontjából nem ideális. Aki nem szokta meg - én még nem -, könnyen elcsábul és pirkadásig fent van. Akkor meg már az idegességtől nem lehet aludni. :)

      Delete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!