Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Wednesday, May 27, 2015

Megújulás

Az utóbbi napokban egy nagyobb lélegzetvételű importálást végeztem a korábbi platformokról, régi blogokról. Az importálás wordpressből csak félig-meddig sikerült - sok bejegyzést manuálisan kellett átmásolnom, mert egyszerűen kistek az importból -, de így is nagy segítség volt. A legnagyobb hátrány, hogy a manuálisan átmásolt posztok alól eltűntek a kommentek, ezeket csak az importfájllal lehetett volna átmenteni és az elég hiányos munkát végzett. A 2010. február és 2011. december közötti posztok alatt tehát nincsenek hozzászólások, de a többi elvileg átkerült. 

Még nem teljes a konverzió, mivel sok bejegyzésnél frissítenem kell az eltűnt fotómellékleteket. Kb. a 2009. és a 2010. év, amire még nem jutott időm, de az eddigi tempóból ítélve a héten meglesz az is. Persze ez nem érint minden bejegyzést ebből az időtartamból, csak azokat, ahol elengedhetetlen a fotó a szöveghez. Nagy előny ezzel a munkával, hogy nagyon sok képanyagot és bejegyzést frissítek, aktualizálok. A legjobb viszont, hogy nincs régi blogokra és külön oldalakra irányítás, mind itt van egy fedél alatt. Pl. a nornirt a címkefelhőben találjátok, de minden egyéb téma - vélemény, Svédország, a Stockholm kincsei sorozat - a címkék közül könnyen elérhető. Ez számomra is segítséget jelent, mivel a blogra pillantva áttekinthetem, hogyan állok egyes sorozatokkal, vagy a címkékből kiindulva ihletet merítek új bejegyzéskhez.

A napokban nosztalgia posztok is indulnak, pl. megjelenítem itt a régebbi Indafotó blogos bejegyzéseket és készítek egy összeállítást a Határátkelős írásaimból is. 
Jó böngészést az oldalsávban. Ha hibát észleltek, jelezzétek! 


No comments: