Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Friday, May 22, 2015

Skåne

Imádom ezeket a tavasz esti sétákat a falunk határában. Ma találkoztam egy paraszttal is. Először szemben jött a nagy traktorjával, kedélyesen integetett, ahogy eldöcögött mellettem és beterített az úti por és a trágyaszóró csövekből porzó maradékok keverékével. Dehát falun már csak ilyen az élet! Kicsit később zenét hallgatva kocogtam, közben megálltam fotózni és amikor emelem a gépet, hátrapillantva látom ám, hogy ugyanő lépésben halad mögöttem, ki tudja, mióta... Nem idegeskedett, nem dudált (mondjuk nem is hallottam volna). Miután Sotomayort megszégyenítő szökkenéssel nyugtáztam a jelenlétét, csak kacagott és ugyanolyan kedélyesen integetve haladt el mellettem. Na ez a paraszt, nem a kommenthuszárok ;)
Fotók továbbra is G16 kompakt, továbbra is auto mód.

Itt ellennék!

Repce minden mennyiségben

Ellenfényes sárgarepce


Súrlófényes krikszkrakszokTömény Skåne

A parasztom :)
2 comments:

 1. Jók ezek a képek. És tényleg jól teljesít ez a kompakt, így jpg-ben! Azt hiszem, ki fogom próbálni én is, hátha a régi G10-em is tud valamit ezen a téren (bár lényegesen régebbi konstrukció és szoftver).
  A vidéki idill nagyon hívogató, bár a színfalak mögött elég melós az élet. Néha azért jól esik egy kis megnyugvás az "irányított" természet lágy ölén.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi! Szerintem érdemes kipróbálni, nekem az volt a legnagyobb kifogásom a G10-12-vel, hogy a fotók oly gyönyörűek voltak az LCD kijelzőn, a gépen pedig fakók... de persze a RAW fájl sosem olyan, mint a már processzált előnézet. A JPEG-et meg se próbáltam, pedig mostanra kiderült, hogy sz a tuti recept. :))

   Delete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!