Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Saturday, June 6, 2015

Előmoderáció

Az utóbbi időben elszaporodtak a spam kommentek a blogon. Naponta 4-5 ilyen érkezik, és egyre újabb felhasználóktól. Nagyon idegesítő, mert a spammelők nagyonis valósnak tűnő g+ profilokkal rendelkeznek, gondolom, így sikerül átmennük a google/blogger spamszűrőjén. A legdühítőbb viszont az, hogy a bloggernek nincs egy gmailhez hasonló szűrője, amellyel meg lehet tanítani a programnak, hogy mi a spam. Az én spammelőim pl. ugyanazt az 1-2 terméket linkelgetik, de ez nem elegendő ahhoz, hogy a blogger az első pár spamjelentés után kiszűrje a további spam kommenteket. Eddig összesen egyetlen e-mailcímet sikerült kiszűrniük, de ez vajmi kevés, mert azonnal újabb címekről kezdtek özönleni a spamkommentek. 
Ezért sajnos be kell vezetnem az előmoderálást, amit nagyon nem akartam, mert tudom, mennyire szar elküldeni egy kommentet és nem tudni, hogy megjelenik-e. Viszont a spamon kívül minden kommentet nagyon gyorsan be tudok engedni, mert ugye hozzámnőtt a telefon és amikor nem alszom, azonnal tudok intézkedni. (Sajnos whitelist sincs, hogy az ismerősöket, rendszeresen kommentelőket előre felmenthessem a moderáció alól.)
Egyébként viszont nagyon bejön a blogspot platform, nem akarok megint váltani, most, hogy végre sikerült szépen importálnom és kipucoválnom a régi bejegyzéseket is... remélem, a google hamarosan lép valamit és elhárítja ezt az újabb spamözönt.


No comments:

Post a Comment

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!