Komment

" Olyanok a fotóid, mintha egy párhuzamos világban élnél, ami majdnem ugyanolyan, mint a mienk, de minden egy kicsit szebb"

Friday, June 19, 2015

Naplemente Rättvikben és Midsommar

A Midsommart ismét S. családjánál, Dalarnában ünnepeljük. Ma este egy tipiben grilleztünk! Volt kecske, ami ízre finom, de nagyon rágós. Az őz viszont omlós puha volt. Először kint ültünk, de aztán megsokasodtak a szúnyogok, behúzódtunk előlük a tipibe, ahol középen tűzhely van, azt körbeültük. A tetőnyíláson egyenes oszlopban távozik a füst, kényelmesen üldögéltünk a szúnyogmentes miliőben. A többiek még lent ücsörögnek, beszélgetnek. Én elvonultam lefeküdni, olvasni. 
Tegnap fantasztikus élményben volt részünk. Útközben Rättvik városka mellett haladtunk el, amely gyönyörűen fekszik a hegyoldalban a Siljan tó partján. Épp amikor kinyílt előttünk a táj, a rádióban elkezdődött Beethoven 9. szimfóniája. Felkanyarodtunk egy tetőre és néztük a felszakadozó felhők között előbújó Napot. Annyira szeretem, hogy mindketten értékeljük ezeket a pillanatokat és soha nem sietünk annyira, hogy ne élvezzük ki őket. Ültünk a kocsiban, hallgattuk a fenséges zenét és gyönyörködtünk a hasonlóan fenséges látványban. Így leírva semmiségnek tűnhet, de ennek az évnek egyik legszebb emléke lesz!
Miután elhangzott a szimfónia, legurultunk a hosszú mólóhoz, ahol épp elkaptuk a naplementét. (Mobilfotók)4 comments:

 1. Fenséges látvány. Ilyen apró pillanatok jelentik az élet gazdagságát.

  ReplyDelete
 2. Leírva semmiségnek tűnik? Hát kérem, ránéztem a fotóra (számomra nagyon ott van) és csak hozzágondoltam (no jó kicsit dúdoltam egy részletet) és végig futott a hideg a kezemen. Gyönyörű és elhiszem hogy hosszú ideig emlékezni fogtok rá. Lehet, hogy velem van a baj, mert nem sodródom a tömeggel... Sokszor, sok fotózó embertől olvasom, hogy bizony ők nem fotóznak naplementét, napfelkeltét, mert az snassz, tömegfotó meg ilyesmi. Hát én bizony akárhányszor letudok ülni a vízpartokon végignézni egy-egy csodás égi színjátékot és nem unom még most sem. A mobilfotózással viszont valahogy még nem tudtam megbarátkozni, mármint saját részről. Elnézve a fotóidat, nagyon klasszak, el kellene a sajátomban is egy kicsit merülni. Mivel készültek?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szia! Én sem unom meg soha a naplementéket. Ha belegondolunk, nem túl gyakori az igazán látványos naplemente, napfelkelte. Az instagramon is látom, hogy a naplementés képeim mennyire népszerűek. Nem véletlen, hogy az emberek szeretik, van egy varázsa és akkor nem édes mindegy, hogy "snassz" vagy sem? :)
   Most egy Galaxy S5-öst nyúzok, de az eddigi mobiljaimat is előszeretettel használtam, pont naplementézni szerintem ideális a mobil. Jó nagy a látószöge, sok minden belefér, égbolt meg víz, ha van. A dinamikaátfogása nem a legjobb, de ezen lehet javítani. Általában csak mobilon szerkesztem őket, ehhez a Picsay pro appot használom, amiben minden funkció megvan, amire szükségem van.
   Lehet írok is egy mobilfotós bejegyzést :)

   Delete
  2. Örülök, hogy egyezik a naplementés álláspontunk :) Az említett appot nem ismerem, de megnézem majd, köszi! A mobilfotós bejegyzést nagyon jó ötletnek tartom, én mindenesetre érdeklődve várom :) Jó éjt!

   Delete

Az elszaporodó spambot kommentek miatt muszáj előszűrnöm a hozzászólásokat. Igyekszem mindenkit hamar beengedni!